Steun aan mensen die het minder ruim hebben is druppel op een gloeiende plaat

Foto:

“Meestal gaat het om een structureel probleem waar vaak helemaal niets mee gedaan wordt.” 

Dat zegt Jan Betten van Betten Budgetcoach. Betten benadrukt dat de maand december niet alleen een feestelijke maand is, maar financieel minstens zo belangrijk.
Niet gebruikt waarvoor het is bestemd
“Mensen die het niet ruim hebben en die afhankelijk zijn van de voedselbank krijgen deze maand gelukkig steun uit allerlei geledingen. Dit is echter vaak maar een druppel op de gloeiende plaat. Vaak gaat het om een structureel probleem waar meestal helemaal niets mee gedaan wordt. Vanuit overheidswege worden potjes open getrokken om de gemeentes meer ruimte te geven deze mensen te helpen. Maar het blijkt helaas in de praktijk dat deze gelden helemaal niet gebruikt worden waarvoor ze bestemd zijn.”
Voorkom problemen
De belastingdienst maakt eind december bekend welk bedrag aan toeslagen de mensen krijgen volgend jaar. “Het heel belangrijk om deze bedragen goed te bekijken. Als men teveel (of te weinig) krijgt kan dit namelijk veel problemen opleveren.”
Ook het niet of wel oversluiten van de ziektekostenverzekering bezorgt veel mensen hoofdbrekens, weet Betten. Geen situatie is immers hetzelfde. “Wat voor soort ziektekostenverzekering je nodig hebt is vaak moeilijk in te schatten. Wat zeker de moeite van overwegen loont is  de hoogte van het eigen risico en de tandartsverzekering.”
Schakel op tijd hulp in
Uit onderzoek blijkt volgens Betten dat steeds meer mensen de kosten van een ziektekostenverzekering niet meer kunnen betalen en zodoende een achterstand oplopen. “Bij een achterstand van 6 maanden worden deze mensen aangemeld bij het CJIB die deze achterstand gaat incasseren plus een boete van 40%. De reguliere premie moet dan ook nog gewoon betaald worden. Het is voor deze categorie mensen bijna ondoenlijk om uit deze situatie te komen.”
Mocht dit bij u het geval zijn of heeft u andere vragen neem gerust vrijblijvend contact met op met Jan Betten van Betten Budgetcoach.
banner-budgetcoach2         
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen