Leden Bedrijvenkring Ermelo vroeg uit de veren met wethouder Esther Heutink

Foto:

Ervaren ondernemers alleen maar kommer en kwel met de invoering van de Participatiewet?

Door Gert Spijker
Tijdens de BKE-Ontbijtsessie ‘Participatiewet: bedreiging of kans’ gisteren, stond eigenlijk de vraag ‘Hoe helpen we mensen met een arbeidsbeperking aan een baan’ centraal . 
Wie denkt dat het voor ondernemers alleen maar kommer en kwel wordt na de invoering van de nieuwe Participatiewet per 1 januari 2015., heeft het mis. Deze biedt wel degelijk kansen voor ondernemers. Dat stelde Esther Heutink tijdens het BKE-Ontbijt. De wethouder van Economische Zaken gaf een toelichting op de wet en een inkijkje in alle voorbereidingen voor de implementatie daarvan en de diverse regelingen. Zij benadrukte de noodzaak van een  goede samenwerking tussen alle betrokken partijen.
Rol voor de ondernemersverenigingen 
Directeur Nadja Renkema van Proson deed er een schepje bovenop: “Om er in Ermelo een succes van te maken, zie ik voor het BKE-bestuur en de andere ondernemersverenigingen een belangrijke rol.”
 
Gastheer Henk van Bruggen van ‘De Zaak van Ermelo’ noemde een aantal voorbeelden van hoe je op een creatieve manier kunt zorgen voor nieuw werk. Jan Zwiers van Havo en Rogier Pull van Mac Donalds hebben nu al mensen met een beperking in dienst. Zij deelden hun (positieve) ervaringen met de aanwezigen. Een groot compliment was er voor de medewerkers van Proson, die de aanwezigen een prima ontbijt voorschotelden.
banner-zaak-van-ermelo
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen