Business Event Ermelo mist categorie Online: ‘welkom in 1995’

Foto:

“Het is 2014 en ook in Ermelo worden steeds meer internetbedrijven opgezet.”

Business Event: ‘Welkom in 1995’ 
Vanavond staat het Business Event Ermelo op het programma. U komt toch ook? De organisatie heeft er alles aan gedaan om van dit evenement een echt Ermelo’s festijn te maken. De entreeprijs is bewust laag gehouden. Voor slechts 47,50 euro (excl. BTW) krijgt u een superavond in de Heerlickheijd van Ermelo. Wat er – naast het uitroepen van de ondernemers van het jaar – allemaal op het  het programma staat is volkomen onduidelijk, maar u wilt het ongetwijfeld niet missen. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat u tijdens deze avond kunt netwerken. En dat voor minder dan 50 euro (excl. BTW). U bent een dief van uw eigen portemonnee als u….
Naast al deze promotie nog een kritische opmerking…
De winnaarscategorieën zijn wellicht wat ouderwets:
Jonge Ondernemer/Onderneming
Detailhandel, Horeca & Recreatie
MKB, Industrie & Dienstverlening
Logische rubrieken natuurlijk (en de genomineerden verdienen hun nominatie ongetwijfeld) maar ik mis de rubriek Online. Voor de duidelijkheid: zelf zit ik echt niet op een Ermelose prijs te wachten, maar het is 2014 en ook in Ermelo worden natuurlijk steeds meer internetbedrijven opgezet. 
Ik had het bijvoorbeeld aardig en terecht gevonden als een van de Ermelose nieuwssites tijdens dit event in het zonnetje was gezet. Want de website waarop dit stuk verschijnt, maar ook sites als ErmeloVanNu en Alles van Ermelo worden in de toekomst alleen maar belangrijker. Ook voor ondernemers. En het vergt bovendien een hoop ondernemerschap (en moed) om dit soort projecten op te zetten en draaiende te houden. Het zijn verbindende projecten en ondernemers zouden er goed aan doen dit soort projecten te omarmen. 
Gelukkig is nog wel de Wijntherapeut (een bedrijf met eigen wijnwebshop) genomineerd. 
Maar ‘Online’ en Business Event lijken verder niet zo goed samen te gaan… 
De website van het event zelf is ook niet hoopgevend. Die is überhaupt niet geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en er is niet eens te lezen wie de spreker van de avond is. Wat het programma precies is, is daarnaast dus ook onduidelijk. Gelukkig is er nog wel een kopje ‘Nieuws’ maar wie daar op klikt ziet: niets… Welkom in 1995. 
Yuri Visser
Yuri Visser schrijft op persoonlijke titel. In het dagelijks leven is hij beheerder van online geschiedenismagazine Historiek.net.

banner-sj-van-panhuis
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen