Augustinusschool maakt gemeente Ermelo bijna veertig kilo lichter

Foto:

Een uurtje opruimen leverde een ‘oogst’ van 39,5 kilo zwerfafval op.

Bijna 30 leerlingen van groep 8 van de Augustinusschool hebben een uur zwerfafval opgeruimd rond de school, op de Groevenbeekse heide en bij sportcentrum Calluna.
En tot grote schrik van de leerlingen bleek dit uurtje opruimen, een ‘oogst’ van 39,5 kilo zwerfafval op te leveren… 
Nu zegt het gewicht natuurlijk ook niet alles. Chipszakjes en lege blikjes zijn niet zo zwaar maar wel schadelijk voor het milieu en de dieren, zoals juf Marianne Brouwer de kinderen vertelde, maar toch was het onthutsend om de vele volle vuilniszakken te zien. De leerlingen vonden het wel erg leuk om op deze manier mee te helpen Ermelo wat schoner te maken. 
Op 19 september deden ook al zes Ermelose scholen mee met ‘Keep it Clean’ day; de Speulderbrink, de Ireneschool, de Goede Herderschool, de Klokbeker, de Vlinderboom en de Sterrenschool. Ook zij hebben vele vuilniszakken zwerfvuil vol verzameld. Als al deze 260 kinderen zelf niets meer op straat gooien, en ons allemaal het goede voorbeeld geven, hebben we volgend jaar hopelijk een minder grote ‘oogst’ aan zwerfafval. 
Wilt u ook meehelpen Ermelo schoon te maken? Neem contact op met Stichting Natuur- en Mileuplatform Ermelo www.nmpermelo.nl en meld u aan.
39en-banner-kunstsessies
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen