Bezoekerscentrum Schaapskooi start met een vilt-atelier

Foto:

Met vilten vallen de meest mooie vazen en windlichten te maken.

Naast het brei-atelier, start vanaf november in het bezoekerscentrum Ermelosche Heide ook een viltatelier.
Iedere donderdagmiddag is er tot en met maart een creatieve activiteit op de bovenverdieping; de ene week is dat breien, de andere week vilten. Viltdocenten Judith Hofstee en Anneke Troost begeleiden de viltworkshops en zorgen voor alle materialen. Het bezoekerscentrum is deze middagen gewoon geopend voor bezoekers van 12.30-16.00 uur. 
Donderdag 13 en 27 november: vazen en windlichten vilten
Van 13.00-15.00 uur; inloop vanaf 12.30 uur. Workshop vazen en windlichten vilten met superfijne schapenwol, ruwe wol, zijde- en bananenvezels. Onder leiding van viltdocente Judith Hofstee. Ervaring niet nodig! Inloop vanaf 12.30 uur. Prijs: €25,00 inclusief wol- en vezelmateriaal en koffie/thee, exclusief glaswerk. Geschikt glaswerk waar je omheen gaat vilten, kan je ter plekke aanschaffen. In allerlei soorten en maten, kosten € 2,-. Je kunt eventueel ook eigen glaswerk meenemen. Opgave noodzakelijk: 0577-407254 of [email protected].
Judith maakt vooral toegepaste kunst
Vazen en windlichten in bijzondere kleuren, van pastel en naturel tot fel aan toe. Het maken van een vaas is arbeidsintensief vooral als de vorm van de vaas bijzonder is. De wol moet dan om de vaas in de juiste vorm gevilt worden. Het resultaat is bijzonder en erg mooi. Een klein kunstwerk in het interieur. De windlichten vangen het warme licht van de kaars prachtig en er ontstaat een sprookjesachtig licht, een opvallend aandachtspunt in de tuin of op uw tafel. 
Bereikbaar
De schaapskooi en het bezoekerscentrum Ermelosche Heide zijn bereikbaar via de Drieërweg tussen Ermelo en Speuld. Tel. 0577-407254 (tijdens openingsuren). Meer informatie op www.schapedrift.nl.
banner-feestfestijn-banner
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen