DickBlaft naar de erectie van John Spek

Foto:

Als het aan columnist Dick Leene ligt aanschouwen we donderdag om 7.00 uur allemaal dat de trotse pauw zijn hoogtepunt bereikt.

Speks’erectie

Op bovenstaande oneerbiedige titel volgen vanzelfsprekend onmiddellijk mijn welgemeende excuses, maar ik wilde even uw aandacht trekken. Fijn dat het gelukt is! U weet dat we allemaal ons best hebben gedaan om de kolossale RVS pauw van John Spek te laten uitverkiezen voor het eervolle plekje op de  Schout-rotonde. 

John is, net als ik, gek op aandacht en hij wil er graag wat mensen bij hebben als het gevaarte eindelijk op zijn hoogdravende plaats wordt gezet. Vanzelfsprekend zal de Gemeente Ermelo hier in de nabije toekomst best aandacht aan schenken, maar natuurlijk niet om 07.00 uur ‘s morgens. Ze zouden wel gek zijn toch? 
Nou lieve mensen, John is een beetje gek en wij ook, dus wíj staan donderdagmorgen a.s. om 07.00 uur bij de muziektent met koffie en gebak op gepaste afstand te kijken als de pauw van John, die vanaf dat moment van ons allemaal is, zijn hoge nieuwe post inneemt. Als het regent staan wij in de Muziektent en als het droog is ook. Hillebrandt Boltjes uit Harderwijk (nb) sponsort het gebak en John zorgt voor de koffie. Mocht u om die tijd al een glaasje Champagne aankunnen dan zullen wij graag een glas uit uw fles meedrinken om te proosten op het moment dat de trotse pauw zijn hoogtepunt bereikt. Ergens in een la ligt nog een Ermelo’s Volkslied dat helaas niemand kent. Het zou gepast zijn dit met alle aanwezigen te zingen vanuit de Muziektent, maar dan hadden we eerder moeten gaan repeteren. 
Ik stel dus het volgende lied voor. Het betreft de finale van het overbekende ‘Lang zal hij leven’. Het gedeelte met de toepasselijke tekst, waarbij we denken aan John en aan zijn roestvrijstalen pauw: ‘Hij leve hoog, hij leve hoog. (2x) Ja hoog, (2x) Hij leve hoog, (2x). In het geval dat er inderdaad mensen aan komen fietsen met bubbels onder de snelbinders, vervolgen wij met het overbekende: ‘Daar moet op …..’. Met een beetje geluk zijn we om acht uur weer thuis. Tot dondermorgen allemaal! Dit moment wilt u niet missen!
dickblaft® exclusief voor ermelo.nieuws.nl & allesvanermelo.nl 
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
39en-banner-caf-de-molenaer
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen