Hij komt, hij komt… maar kan Sinterklaas de weg wel vinden met de opgebroken Stationsstraat? 

Foto:

Sinterklaas laat verheugd weten zaterdag 15 november om half twee op het Raadhuisplein te arriveren voor, zoals ieder jaar, de grootse intocht.Het meest geliefde kinderfeest staat voor de deur, ligt de halve Stationsstraat open, het toch wel belangrijkste deel van de route van de Sinterklaasintocht. En al zullen vele zwarte pieten hun hand niet omdraaien voor de vele obstakels, gaten en hekken, de Sint is van een bepaalde leeftijd dat hij er zich niet aan waagt. Daarnaast wil hij zijn trouwe metgezel, de schimmel Amerigo, behoeden voor valpartijen. Bovendien, waar moet het publiek dat elk jaar in drommen langs de kant staat een plekje vinden? 

Crisis?
Het gegeven moet een heuse crisis betekenen voor de werkgroep van het sinterklaascomité van het Centrum Management van Ermelo. Zoals ieder jaar zijn dit een aantal betrokken ondernemers van de Ondernemersvereniging Ermelo die koste wat het kost een warm en hartelijk welkom voor de Sint voorbereiden. Niet voor niets heeft Sinterklaas een speciaal plekje in zijn hart voor alle kinderen uit Ermelo en de betrokken ondernemers die ieder jaar weer zo hun best doen er een waar feest van te maken. Dit zijn Ronald van Engelen, Bernhard van Os, Annemiek en Hajé Schreurs, Marc Kanselaar, Tineke Offenberg en Femke de Graaf.
‘Het komt helemaal goed!’
Annemiek stelt de bezorgde Sinterklaas-fans gerust. Want gelukkig heeft de gemeente Ermelo de werkgroep tijdig geïnformeerd in welke periode de werkzaamheden plaatsvinden in de Stationsstraat. “Als werkgroep zijn we al druk bezig met een alternatieve route voor de intocht. Dat kost natuurlijk wat hoofdbrekens, maar het komt helemaal goed! Zodra de route duidelijk is laten we het meteen weten.”
Sinterklaas viert 500ste verjaardag
De Sinterklaasintocht belooft ook dit jaar weer een waar feest te worden, verzekert de werkgroep. De inspiratie is geput uit het nummer ‘Waar is het feest dan? Hier, hier!’ van Kinderen voor Kinderen. Waarom? Omdat ‘Feest’ ook het thema is van het Sinterklaasfeest 
van de Ermelose intocht. “Dit jaar is het namelijk wel echt een heel bijzonder jaar voor Sinterklaas. Het Sinterklaascomite van het Centrum Management van Ermelo heeft namelijk ontdekt dat Sinterklaas dit jaar 500 jaar is geworden! Of dit echt waar is moeten we op 15 november zelf aan Sinterklaas vragen. Maar goed, de ontdekking is afkomstig van wazige Piet en die heeft het weer van warrige Piet en die warrige Piet heeft een zwarte Pietenstamboek gevonden! We zijn erg benieuwd wat Sinterklaas hier allemaal van zegt.” 
Kleed je feestelijk
Voordat Sinterklaas aankomt op het Raadhuisplein krijgen alle kinderen een spoedcursus om een speciaal dansje te leren. “We hopen dan ook dat alle kids zich zo mooi mogelijk kleden. Als prinses, sint of piet tot ridder, het maakt niet uit, als het maar feestelijk is.”  
Wist je trouwens al dat Nicolaas Ermelo een Facebookpagina heeft? Klik maar gauw HIER.
 [!imageofbr90jrv2j9j0jnj1crhtczj:!]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen