Proson brengt braille-drukwerk onder bij de Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden in Ermelo

Foto:

Door de overname blijven de continuïteit en de werkgelegenheid optimaal gewaarborgd en kan de bedrijfsactiviteit in Ermelo blijven. 

Proson gaat de braille afdeling vanaf 1 januari 2015 onderbrengen bij CBB, de Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden in Ermelo. De schaalvergroting die nodig is om een goede marktpositie te behouden komt op deze manier tot stand. Hierdoor kan de werkgelegenheid behouden blijven. Proson en CBB hebben hiervoor op 6 mei al een intentieverklaring ondertekend.
Proson is een bijzondere sociale werkvoorziening: de enige in Nederland met een categorale functie, speciaal voor mensen met een visuele beperking. Bij sw-bedrijf Proson worden alle kwaliteiten samengebracht en op de juiste manier ingezet. Braille maken is specialistisch werk en de oudste werksoort  (sinds 1928) van Proson. Er wordt gebruik gemaakt van aangepaste drukpersen waarmee je in principe van elk type document braille kunt maken. 
De komende maanden zullen CBB en Proson al zoveel mogelijk samenwerken om datgene te doen wat nodig is voor het succesvol voortzetten van de braille activiteiten. Door deze overname blijven de continuïteit en de werkgelegenheid optimaal gewaarborgd en kan deze bedrijfsactiviteit in Ermelo blijven. Braille op papier is in veel gevallen voor mensen die blind zijn onmisbaar. De medewerkers van braille blijven in dienst van Proson en worden gedetacheerd bij CBB.
Door de komst van de Participatiewet en teruglopende subsidies wordt de voorziening beschut werken steeds duurder. Deze overname past bij de decentralisatie in het sociale domein van rijk naar gemeenten. Het is wenselijk dat medewerkers van een sociale werkvoorziening zoveel mogelijk gaan werken bij reguliere bedrijven. Beide partijen zijn daarom blij dat de overname een feit is. 
banner-fit-en-relax
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen