Tips om je eigen gezin tot de hele buurt te voorzien van aardappelen, groente, fruit tot bloemen?

Foto:

Groei & Bloei afdeling Ermelo-Putten houdt dinsdag 21 oktober een inspirerende tuinavond.

Jan Kuiperij uit Doetinchem verzorgt op deze avond een lezing onder de titel ´Uit eigen tuin´. Daarbij put hij vooral uit eigen ervaring. Hij heeft al meer dan 25 jaar een groentetuin waarbij het hem lukt om voor hem en zijn gezin – en soms ook voor de buurt – het hele jaar rond- aardappelen, groente, fruit en bloemen te verbouwen. Bij de groenteboer komt hij alleen voor sinaasappels en bananen. Jan Kuiperij is een biologische tuinder en gebruikt geen giftige bestrijdingsmiddelen en kunstmest. 
Milieuvriendelijke bestrijding
Tijdens de lezing wordt eerst ingegaan op het werk in de groentetuin. Vanaf het maken van een tuinplan tot aan het bewaren en verwerken van de producten uit de tuin. Verder is er aandacht voor ziekten en plagen en de milieuvriendelijke bestrijding ervan en voor het spreiden en verlengen van de oogsttijd. Jan Kuiperij maakt gebruik van een mooie fotoserie over de groentetuin van januari tot december.
Naast het gemeentehuis
De avond wordt gehouden in de theaterzaal van De Dialoog aan het Raadhuisplein 4, naast het gemeentehuis.. De zaal is open om 19.30 uur, aanvang lezing 20.00 uur. Leden (met één huisgenoot) hebben gratis toegang op vertoon van het G & B ledenpasje, niet-leden zijn van harte welkom en betalen 2,50 euro als tegemoetkoming in de kosten. Voor meer Groei- & Bloeiinformatie www.ermelo-putten.groei.nl
banner-zomernest
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen