Het najaar inluiden met een afwisselend concert van koper, blaas én zangklanken

Foto:

De uitvoerders beloven het publiek op zaterdag 11 oktober een afwisselende, muzikale avond te bezorgen.

Koperensemble  ‘Gelre Brass’ o.l.v. Adriaan Bruinink, Blaaskwintet ‘Stanza’ o.l.v. Arjan Rutten  en een Zangensemble o.l.v.  Arda Konings geven een gezamenlijk najaarsconcert op zaterdagavond 11 oktober in Theaterzaal Kranenburg aan de Mecklenburglaan 3 te Harderwijk.   
Drie zusjes
Op het programma van het concert dat om 20.00 uur begint, beloven de koper-blaas en zangklanken de toehoorders een afwisselende, muzikale avond te bezorgen. Blaaskwintet ‘Stanza’ (huiskamer) werd letterlijk in de huiskamer opgericht. (Oud)leden en de dirigent van harmonieorkest Excelsior (Arjan Rutten) spelen in dit blaaskwintet dat in 2009 werd opgericht. Rutten is de oprichter en speelt hoorn, zijn vrouw Donja Rutten speelt basklarinet. De drie zusjes Rinske, Wietske en Hieke Zevering (fluit, hobo en klarinet) completeren het kwintet. Stanza speelt een deel uit ‘Franz Danzi’ opus 56 deel 1, twee delen uit de Schilderijtentoonstelling van Moessorgski en variations on a Folk Song van J.P. Sweelinck.
Concert mars
Op het programma van ‘Gelre Brass’ staat onder andere het prachtige Hymn to the Fallen van J. Williams uit de film Saving Private Ryan, in een bewerking van Karl Jenkins. De luisteraar hoort hierin de Last Post, ode aan de gevallenen in de oorlog.
Daarnaast klinkt het indrukwekkende Cambridgeshire Impressions in vier delen. The stad  Cambridge en zijn omgeving wordt magistraal geportretteerd in deze suite door de Nederlandse componist Rieks van der Velde. De delen zijn The Journey, Visit to Ely Cathedral, in de Pub and the journey back. Mercury is a concert mars die werd gecomponeerd in 1990 door Jan van der Roost, die het muziekstuk schreef ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van zijn eigen brassband: Brass Band Midden Brabant. Gelre Brass zal daar op 11 oktober zijn eigen interpretatie aan geven.
Sfeervolle luisterliedjes
Het zangensemble mét en o.l.v. Arda Konings, bestaat verder uit Erik den Hertog, Fleur van Arkel, José Holstege , Lars Mulder en Linda van de Roosloot. Er worden sfeervolle luisterliedjes door hen ten gehore gebracht zoals Walking in the air, The Blessing, Imagine, Als de liefde niet bestond, Hallelujah, Hart van mijn gevoel, Stay with me till the morning en Beethoven’s Secrets. 
Het concert is gratis toegankelijk. Wel wordt een collecte gehouden aan het eind van de avond om de kosten te dekken. Parkeren is mogelijk naast de theaterzaal op het terrein van Kranenburg.
banner-uw-topslijter
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen