Voormalig patatbakker in Ermelo, Cock Andreae, minder populair dan verwacht

Burgemeester André Baars maakt voorkeurstemmen verkiezingen bekend.Burgemeester André Baars heeft vanochtend tijdens de openbare zitting van het Centraal Stembureau de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen afgetikt, en de voorkeursstemmen per partij bekendgemaakt.

VVD-beleid afstraffen?
Met soms opmerkelijke resultaten. Om maar met VVD-kandidaat nummer 9, Cock Andreae, te beginnen; in de wandelgangen werd het aantal voorkeursstemmen voor de voormalige patatbakker hoog ingeschat. Hij heeft immers een groot netwerk en is vrijwillig ambassadeur voor heel veel Ermelose zaken. Bovendien steekt hij zijn mening niet onder stoelen of banken, en volgt hij de Ermelose politiek op de voet. Van de totaal uitgebrachte geldige stemmen, 12994, scoorde Cock slechts 36. Wat wellicht meer te maken had met het feit dat de stemmer het landelijk gevoerde VVD-beleid wilde afstraffen, dan met Cock.
Erik van der Weide populair
Daarnaast scoorden de jongere kandidaten op de CDA-lijst naar verwachting. Sarath Hamstra (nummer 4) kreeg 248 voorkeursstemmen. Op Erik van der Weide (nummer 6) stemden zelfs 301 Ermelose burgers. Waarmee hij Sarath Hamstra, Esther Heutink (nummer 2) en Karel de Greef (nummer 3) overklaste. 
Ingehaald door Bea
De voorkeurstemmen hebben voor demissionair raadslid Alex Kleijnen van Progressief Ermelo de nodige gevolgen. Qua aantal voorkeurstemmen is hij ingehaald door Bea van ’t Hul en Laurens Klappe. Alleen als Progressief Ermelo een wethouder mag leveren kan Kleijnen op herhaling als raadslid.
Marielle Kuijpers
Bijna van hetzelfde laken een pak is de positie van Hans van Isselmuden (BurgerBelangen Ermelo). Al sinds heugenis is hij raadslid. Kandidaat nummer 7 op de lijst, Marielle Kuijpers, streefde hem echter ruim voorbij, zodat zij beoogd raadslid is. Mits zij daar natuurlijk mee instemt. 
Klik HIER voor een overzicht van de voorkeursstemmen per partij en kandidaat.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen