Botsen met Désirée Meijsen, of niet…?

Foto: Désirée Meijsen. Archief Grietje-Akke de Haas

Kan Ermelo.nieuws.nl door de bocht met kandidaat 4 van VVD Ermelo?

Net als kleren de man/vrouw maken, zo geven politici kleur aan hun partij en programma. Wat niet zelden doorslaggevend is bij het stemgedrag van de kiezers. Want heb je het niet al gauw gehad met lijsttrekkers en/of kandidaten, die je om wat voor reden dan ook niet aanstaan? De rubriek ‘Botsen met, of niet…? poogt uit te vissen  hoe goed kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart in de ‘politieke markt’ liggen, met de kans sommige (voor)oordelen bij te sturen, of juist niet.
Désirée Meijsen, wat een vrouw, je zou zo spontaan je hart aan haar verliezen. De 53-jarige moeder van drie kinderen en getrouwd met Frank, oogt als de lente die ontluikt, waarbij je achter haar oogopslag een veld van blauwe narcissen vermoedt. Bovendien is Désirée erg gastvrij, voorkomend, spontaan, kan goed luisteren en zich inleven in de situatie van een ander.
Of speelt de nummer vier op de kandidatenlijst van VVD Ermelo voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart, gewoon een puik staaltje toneel? Ze is immers ook amateur-toneelspeler, die 7 jaar verbonden was aan theatergroep Spiegel en nu bij toneelgroep De Tachtigers de sterren van de hemel speelt. Ze krijgt absoluut het grote voordeel van de twijfel, anders is Désirée een carrière van allure misgelopen in de showbizzwereld. Want vele kopjes koffie en koekjes verder kan je alleen maar constateren dat haar eerlijkheid en oprechtheid uit de grond van haar hart komen.
“Toneelspelen is echt mijn uitlaatklep, net als mijn man Frank bij Ermelodie zingt. Het is prachtig om met een groep mensen naar een uitvoering toe te werken, om dan te knallen. De repetities zijn trouwens ook een heerlijke manier om te ontspannen. Hoewel het veel tijd kost, maak ik die er voor vrij. Ik mis er ook nooit eentje. Er wordt namelijk op gerekend dat je er bent.”
VVD-er is Désirée van huis uit en altijd gebleven. 
“Hoe prettig ik andere partijen ook vindt, ik ben VVD-er. “Ik ben sociaal, maar vooral liberaal. Wat inhoudt dat je het eerst zelf moet proberen, maar wel klaarstaat voor mensen aan de onderkant van de samenleving.” 
De verkiezingscampagne in 2010 in Harderwijk waarbij ze met Mark Rutte op de foto ging, gaf de doorslag om zich nog verder te verdiepen in het gedachtegoed van de VVD en lid te worden. Twee jaar later benaderde wethouder Esther Verhagen haar om ‘klaargestoomd’ te worden als raadslid voor de bestuursperiode 2014-2018. Waar Désirée maar twee minuten over na hoefde te denken. 
Empathie, het inleven in de gevoelens van een ander, slaat Désirée hoog aan. Is zij dan niet op zijn minst een welkome toegevoegde waarde voor VVD Ermelo, die in de wandelgangen bekend staat als een ‘knippen en scheren’ partij? 
“Ik heb inderdaad wel eens gehoord dat de VVD asociaal is, en alleen maar voor zichzelf bezig. Daar wil ik toch echt tegen ageren. VVD-ers zijn helemaal niet asociaal. We zijn dan wel geen Progressief Ermelo, SGP of ChristenUnie, maar met de ChristenUnie hebben we best veel raakvlakken. VVD Ermelo heeft wel degelijk een sociaal gezicht, anders zou ik me er niet thuis voelen. Ook wij vinden het heel belangrijk dat mensen aan de onderkant van de samenleving een prettig leven hebben. We zijn een partij van aanpakken en doen, maar we luisteren wel naar anderen.”
Een ingewijde binnen VVD-Ermelo vreest, met name door de fusie van Gemeentebelang en Dorpspartij Ermelo tot BurgerBelangen Ermelo en de ‘comeback’ van CDA Ermelo, voor het behoud van de huidige drie zetels. Een rol in de oppositie zou zelfs voor de hand liggen.
“Het blijft tot de verkiezingen echt koffiedik kijken, want er zijn verschillende scenario’s denkbaar. VVD Ermelo heeft echter wel een trouwe achterban, dus we gaan wel weer voor in ieder geval drie zetels. Als één van die twee partijen de grootste wordt, denk ik dat ze graag met de VVD in de coalitie willen. Maar ook met Progressief Ermelo kan VVD Ermelo goed samenwerken, als ook met de andere partijen. Als ik naar mezelf kijk, dan kan ik praktisch met iedereen door één deur.”
De overige partijen zijn al weken druk met campagne voeren, waarom blijft VVD Ermelo?
“Zichtbaar campagne voeren mocht voor mij ook wel wat eerder. De VVD zet echter altijd later in. Op 8 en 15 maart gaan we de boer op in het centrum.” 
Stel dat de VVD drie zetels scoort, dan heet een zetel in de gemeenteraad jou welkom.
“Ik zou het geweldig vinden om in de gemeenteraad te komen, want ik zie het als eervol en belangrijk werk. Het lijkt me ook leuk om er, in wat nodig is voor de burger, voor te gaan, samen met de andere partijen. Om ideeën te verwezenlijken op een zo’n prettig mogelijke manier.”

Opmerkelijke uitspraken:
“Waar je het meest op moet vertrouwen is jezelf, dan komt het goed.”

“Ik houd helemaal niet van betuttelen.”

“Ik laat me niet zo snel wegpoetsen, en anders is het af en toe slikken.”

“Ik ben als persoon heel benaderbaar.”

Klik HIER voor alle informatie over Désirée Meijsen.
Bijdrage van Grietje-Akke de Haas
 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen