Henk Van Bruggen maakt zich hard voor jeugd Ermelo 

Foto:

Dit zegt VVD Ermelo-kandidaat nummer 3 voor de gemeenteraadsverkiezingen.Het aanstaande raadslid baalt er van dat nog altijd veel jonge Ermeloërs het dorp verlaten. Als het aan hem ligt gaat de VVD zich echt hard maken voor de jeugd. Dit zegt Henk van Bruggen in een interview op de vernieuwde website van VVD-Ermelo.

“Dit dorp is enorm aan het vergrijzen en het inwonersaantal gaat teruglopen. Dat heeft ook impact op vrijwilligerswerk. Ik vind dat je er voor moet zorgen, zowel lokaal als regionaal, dat je de jeugd hier vasthoudt.”
Concreet vindt Van Bruggen dat er energie gestoken moet worden in vier zaken: betaalbare jongerenhuisvesting, een breed opleidingsaanbod, bijpassende werkgelegenheid en goede uitgaansgelegenheden.
“Als je geen jongeren hebt, heb je geen economische activiteit meer. Dan vergrijs je in een heel hoog tempo en dat is killing voor je samenleving. En dan kom ik weer terug op die vrijwilligers, die sterven straks uit. Hoeveel organisaties hebben nu al problemen om vrijwilligers te vinden? Als je die jongeren hier bindt kun je die misschien ook motiveren om vrijwilligerswerk te gaan doen.”
Klik HIER voor het volledige interview.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen