Groep Hop valt op in Ermelo

Foto:

Kandidaat George Elsing spot promotie-auto voor gemeentehuis.

Hij laat weten de opvallende tekst echt te waarderen. Wat natuurlijk niet zo verwonderlijk is omdat hij deel uitmaakt van de kandidatenlijst.
De partij van voorman Jan Hop ‘piekt’ eens in de vier jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen. Tot grote verontwaardiging van vrijwel alle overige lokale politieke partijen. De grootste ergernis is dat de Groep Hop-leden de vier jaar tussen de gemeenteraadsverkiezingen, nauwelijks van zich laten horen of zien. In tegenstelling tot Henk Kraaij van de Gelovig Democratische Unie (GDU). Hoewel de GDU-lijsttrekker nog nooit een raadszetel heeft bemachtigd, is hij een trouwe bezoeker van de gemeenteraadsvergaderingen en oreert hij erop los als iets hem niet bevalt.
In aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen 2010 pareerde Jan Hop de kritiek in een interview met het Ermelo’s Weekblad.  “Ik zag het nut er niet van in om elke keer te komen. We zaten immers niet in de raad. Bovendien heb ik een heel druk leven, zodat je op een geven moment een keuze moet maken. We hebben de gemeentepolitiek echter zeker gevolgd, vooral de onderwerpen die ons interesseerden. In het geval van de Telgter Eng bijvoorbeeld zijn we ook een aantal keren geweest bij de raadsvergadering, en hebben daarover een paar keer ingesproken.” 
De afgelopen vier jaar lijken Hop en de overige leden op dezelfde voet verder te borduren.
Dat valt op te maken uit het verkiezingsprogramma.  
Groep Hop haakt aan bij actuele onderwerpen als woonruimte voor jongeren, nog verder besparen op het Ermelose ambtenarenapparaat tot een spoorwegtunnel onder spoor Hamburgerweg. Ook zet Groep Hop in op verandering met onder meer een buitenbad voor zwembad Calluna, geen lokale belastingen, een door burgers gekozen burgemeester tot beter onderhoud van Groevenbeekse Heide.
Een wel heel opmerkelijk programmapunt is het multifunctioneel gebruik van het gemeentehuis, dat Groep Hop voor ogen heeft. 
‘De 58 jaar oude Ermelose vogelvereniging “De Kleurzanger” mag haar jaarlijkse vogelshow gratis houden in het gemeentehuis zodat burgers op een makkelijke manier in contact kunnen komen met de hobby van Ermelose vogelliefhebbers. Ook andere Ermelose verenigingen kunnen 1 x per jaar gratis ruimte krijgen in het te grote gemeentehuis’.

Kandidaten Groep Hop
Jan Hop staat als lijsttrekker op nummer 1. De 23-jarige Sanne Loedeman volgt op nummer 2. Zij is tevens de contactpersoon van Groep Hop voor de jongeren in Ermelo.
Verder stelt George Elsing zich kandidaat, als ook Ronald Pieper, Rogier Taal, Jeroen Meijbaum en mevrouw E. Beekink. In welke volgorde zij komen te staan op de kieslijst is volgens de website nog niet bekend. 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden