Verder als BurgerBelangen Ermelo

Foto:

Van het vele ‘donder en geweld’ waarmee de nieuwe fusiepartij zich profileert, doen de andere politieke partijen het vast in hun broek van angst.

Er gaat namelijk aan flink wat traditionele stoelpoten gezaagd worden. Want van het huidige beleid waarbij de coalitiepartijen CDA, VVD, Progressief Ermelo en ChristenUnie Ermelo voornamelijk de dienst uitmaakten, wordt geen spaan heel gelaten. Wie de politiek de afgelopen jaren heeft gevolgd kan zich hier wel een voorstelling van maken. Een kleine opsomming; het financiële beleid zou bijvoorbeeld niet deugen, de doelstellingen van het college om Ermelo vitaal te houden zijn bij lange na niet gehaald en het mankeert aan doortastend beleid om jongeren te behouden voor Ermelo. Ook mag het geactualiseerde Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan na de verkiezingen meteen de prullenbak in vanwege de oneerlijke lastenverdeling van het verkeer, en bovendien worden de voorgenomen plannen onbetaalbaar geacht. 
Als afzonderlijke oppositiepartijen Gemeentebelang en Dorpspartij Ermelo valt er te weinig invloed op uit te oefenen. Maar nu Gemeentebelang en Dorpspartij Ermelo de krachten hebben gebundeld en verder gaan als BurgerBelangen Ermelo gaat de politieke arena er heel anders uitzien. Het móét en kán namelijk absoluut anders, is de stellige overtuiging. Wat ook gaat gebeuren als BurgerBelangen Ermelo na de gemeenteraadsverkiezingen als grootste partij uit de bus komt. En die kans is heel groot maakten Wouter Vogelsang (nu fractievoorzitter Dorpspartij)  en Bart van der Knaap (nu fractievoorzitter Gemeentebelang) vanmiddag bij het bekendmaken van het nieuws een eenvoudig optelsommetje. Ieder zijn de partijen op het moment immers al goed voor twee zetels. Met de doelstellingen van het nieuwe verkiezingsprogramma en de  vele nieuwe namen op de kandidatenlijst verwacht de partij een breed publiek aan te spreken én bijna als vanzelfsprekend meer zetels te scoren. Waarbij ze in ieder geval CDA Ermelo, nu de grootste partij met vijf zetels dicht op de hielen zitten. 
Wouter Vogelsang is gekozen als lijsttrekker, Bart van der Knaap is nummer twee op de kandidatenlijst. Wie eventueel de beoogde wethouder wordt laten ze in het midden. Maar stel dat de verkiezingen leiden tot een overdonderd succes voor BurgerBelangen Ermelo, dan zijn de heren met hun persoontje ervan overtuigd én een sterke wethouder te leveren én een sterke fractievoorzitter.
Het voornemen van BurgerBelangen Ermelo is te gaan voor een duurzaam, open en nuchter beleid, waarin de burger centraal staat, en efficiency en samenwerken voorop staat. 
Hoe het volgens BurgerBelangenErmelo anders móét en kán, zie: www.burgerbelangenermelo.nl
De complete kandidatenlijst: 
1.     Wouter Vogelsang 
2.     Bart van der Knaap  
3.     Hans van Isselmuden  
4.     Ben Noorloos   
5.     Han Wilhelm   
6.     Raymond Voskes   
7.     Mariëlle Kuijpers   
8.     Remko Feenstra  
9.     Liesbeth van der Veer
10.  Johan van Leeuwen
11.  Hans Beek
12.  Nico Ligthart
13.  Hermien Siderius
14.  Casper Meijbaum
15.  Rob Kleijer
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen