Stichting Blessed Home exposeert in Wereldwinkel Ermelo

Foto: eigen foto

Van 16 augustus t/m 24 september 2022 is er een expositie van Stichting Blessed Home in de Wereldwinkel aan de Stationsstraat 23 in Ermelo. Op de bovenverdieping kunt u meer lezen over de achtergrond van de jonge moeders en kunt u artikelen kopen die door hen in Ghana zijn gemaakt. U bent van harte welkom!

Dit bericht Stichting Blessed Home.

Een nieuwe toekomst
Stichting Blessed Home, opgericht in 2016, zet zich in voor jonge moeders en hun kinderen die moeite hebben om rond te komen. In Ghana zijn veel tienermoeders waar de familie niet goed voor kan zorgen. Dit komt bijvoorbeeld door overmatig alcohol- of drugsgebruik, financiële of psychische problemen. Geweld, gedwongen arbeid, kinderhandel en seksueel misbruik zijn aan de orde van de dag. Blessed Home haalt een aantal van deze jonge moeders uit hun uitzichtloze situatie en geeft hen een nieuwe toekomst.

Naaischool
Blessed Home biedt deze jonge moeders en hun kinderen een tijdelijk onderkomen aan. Door te voorzien in de dagelijkse levensbehoefte geven we ze een plek om tot rust te komen en te bouwen aan hun toekomst. Ze volgen een opleiding tot naaister bij Adepam, de naaischool die is gerealiseerd op het terrein van de stichting. Na het afronden van hun opleiding wil Blessed Home hen begeleiden naar een stabiele leefsituatie waarbij ze zelfstandig in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

We willen daadwerkelijk iets betekenen voor mensen in Ghana. Geloof, hoop en liefde zijn daarbij onze drijfveren. Als stichting vangen wij niet alleen christelijke moeders op. Alle jonge moeders die in een noodsituatie zitten zijn welkom.

Naaischool Adepam
Sinds augustus 2020 volgen jonge moeders en dagstudenten de opleiding tot naaister bij naaischool Adepam. Er is plek voor 12 studenten, zes plekken zijn voor de jonge moeders van Blessed Home, en de andere zes voor jonge vrouwen uit de omgeving waarvan de ouders de opleiding niet kunnen financieren. Een ervaren naaileraar verzorgt vier dagen in de week de lessen. De opleiding duurt ongeveer 2 jaar. Om de opleiding succesvol af te ronden moet er een staatsexamen worden afgelegd. Bij een voldoende of hoger ontvangt de student een officieel diploma waarmee zij elders kan gaan werken.

In deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:
• Naailessen
• Ontwerpen
• Klantenservice
• Boekhouding

Financieel zelfstandig
Om Adepam te kunnen financieren verkopen wij online, en nu ook in de Wereldwinkel, de producten die de studenten hebben gemaakt. Naast dat de studenten producten naaien voor de verkoop, konden ze dankzij een donatie ook schooluniformen voor hun eigen kinderen maken. Daarnaast ontvangt Adepam opdrachten vanuit de lokale gemeenschap die financiën opleveren. We willen er aan werken om op den duur financieel zelfstandig te zijn.

Info
Voor meer informatie kijk op www.blessedhomeghana.org
Facebook Adepam – Blessed Home
E-mail: [email protected]

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen