Progressief Ermelo gaat met NMP blije bermen inzaaien

Foto: Eigen foto

Op zaterdag 14 september organiseert Progressief Ermelo in samenwerking met het Natuur en Milieu Platform Ermelo (NMP) een Blije Bermen zaai actie.

Fleurige berm
In april van dit jaar heeft Christen Unie Ermelo het initiatief genomen om bermen in Ermelo in te zaaien met bloemenzaad waar met name bijen en vlinders van kunnen profiteren. Deze bermen worden ‘blije bermen’ genoemd. Maar ook de wandelaar en fietser zullen blij worden van zo’n fleurige berm die druk bezocht wordt door insecten. CU Ermelo heeft de andere politieke partijen opgeroepen het stokje over te nemen en haar voorbeeld te volgen, op 14 september zal Progressief Ermelo dit met graagte doen.

Klompenpad
Progressief Ermelo organiseert met het NMP een zaai ochtend, een strook grond langs het Klompenpad bij de Aalbertshoeve zal worden ingezaaid. Het ‘Aalbertspad’ zal dan volgend jaar over een lengte van zo’n 100 meter één grote bloemenzee worden. Op de foto krijg je een beeld hoe de strook er nu uitziet. Links van het pad komt een bloemenstrook van ongeveer 3 m breed en rechts van het pad kan tussen de knotwilgen een smallere strook worden ingezaaid. Als alles goed gaat (het zaad goed opkomt, er op tijd regen valt e.d.) kan er volgend jaar tussen de bloemen worden gewandeld.

  • Wanneer: zaterdag 14 september 9.45 uur koffie, aanvang 10 uur
  • Waar: Aalbertshoeve, Nijkerkerweg 65 Ermelo
  • Wat: de voorbewerkte grond zal eerst gladder moeten worden geharkt, hierna ingezaaid en daarna moet het zaaigoed licht ingeharkt worden
  • Wie: er is werk voor ongeveer 30 mensen
  • Benodigdheden: harken en emmertjes/bakjes voor zaaigoed, als je een hark hebt, graag meebrengen
  • Aanmelden: [email protected] of tel 06-83353993
  • De lunch wordt verzorgd!
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden