Leerhuis Ermelo praat 2 avonden over geloof en improvisatie

Foto:

Op dinsdag 26 oktober en 9 november organiseert Leerhuis Ermelo een tweetal avonden in het Kerkelijk Centrum, Groeneweg 1 in Ermelo, over het  thema geloof en improvisatie. Inleider is Roelof de Wit, predikant van het Kerkelijk Centrum.

Dit bericht Leerhuis Ermelo.

Creativiteit en continuïteit
Binnen de theologie wordt de laatste jaren gebruik gemaakt van het beeld van een voorstelling. Stel je eens voor dat er een stuk bestaat van Shakespeare, waarvan de vijfde acte is kwijtgeraakt. De eerste delen wekken echter zoveel verwondering op, dat men besluit dat het stuk opgevoerd moet worden. Daarvoor zijn acteurs nodig die zo thuis zijn in het verhaal, dat ze al improviserend het missende deel uitvoeren. De spelers kunnen niet zomaar doen wat in hen opkomt: de eerste delen bepalen de koers. Het gaat ook niet om een domweg herhalen van wat al geweest is. Er wordt creativiteit en continuïteit gevraagd.

Als gelovigen leven we in de vijfde acte van het verhaal van God. Hoe vinden we daarin onze weg?

Speels
In het boek ‘Spelenderwijs’ gaat Mark Hage (Uitgeverij Buijten & Schipperheijn, 2018) in op deze vraag, en werkt hij de metafoor op een boeiende en speelse manier verder uit.

Aanmelden
U wordt hartelijk uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen. We beginnen om 20.00 uur. Er wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd. Voor meer informatie over ons programma en de wijze van aanmelden zie onze website: www.leerhuisermelo.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden