Leerhuis Ermelo organiseert bijeenkomst met als onderwerp ‘Simone Weil over aandacht’

Foto:

AFGELAST VANWEGE AANGESCHERPTE CORONAMAATREGELEN

Leerhuis Ermelo organiseert een bijeenkomst met als onderwerp ‘Simone Weil over aandacht’. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 6 december om 20.00 uur, in de Immanuelkerk, Stationsstraat 137 te Ermelo.

Dit bericht leerhuis Ermelo.

Indringende beschouwingen
Simone Weil (1909-1943) was een Franse filosofe, activiste en mystica. Ze studeerde bijvoorbeeld filosofie in Parijs, rondde dat af met een prachtige studie over Descartes en ging vervolgens aan de slag als arbeidster. Ondertussen schreef Weil indringende beschouwingen over God, oosterse religies, pacifisme en het belang van aandacht in ons leven.

Rob Compaijen
Rob Compaijen, religiewetenschapper en gepromoveerd filosoof: “Tijdens de avond wil ik enerzijds stilstaan bij het inspirerende leven van Weil en me anderzijds richten op het voor haar wezenlijke onderwerp van de aandacht.” Compaijen werkt als onderzoeker aan de Protestants Theologische Universiteit te Amsterdam.

Aanmelden
U bent van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen. Er wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd. Voor ons volledige programma en de wijze van aanmelden zie onze website: www.leerhuisermelo.nl. Vanaf heden vindt een QR-code check plaats bij binnenkomst.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden