Leerhuis Ermelo organiseert avond over de vergeten #METOO’S van vroeger

Foto: ermelo.nieuws.nl/leerhuis ermelo

Op maandag 21 september organiseert Leerhuis Ermelo een bijeenkomst met als inleider Hans Siepel. In zijn boek ‘Stemmen van de ziel, vergeten waarheid van dementie’, laat hij zien dat dementie veel meer is dan de medische ‘verklaring’: aantasting van hersencellen, waardoor het denkproces wordt vernietigd. Hans Siepel (1958) is schrijver en communicatiedeskundige, coach en adviseur.

Troost en bemoediging
De geest en de ziel van dementerende mensen kunnen aan de oppervlakte komen en een andere werkelijkheid tonen. In zijn boek beschrijft Hans Siepel het twee jaar durende dementieproces van zijn moeder, tussen de eerste aankondiging van dementie en haar sterven en afscheid. Voor veel lezers en betrokkenen bij mensen met dementie is dit boek niet alleen een eyeopener, maar biedt het ook troost en bemoediging om op een andere, betekenisvollere manier met de medemens met dementie om te gaan.

Handvatten
In zijn lezing neemt hij het gehoor mee in dit ‘zielsverhaal’ en reikt handvatten aan hoe wij, op een andere manier dan we gewend zijn, met onze medemens met dementie kunnen communiceren en hun zielstaal leren verstaan en begrijpen.

Geen enkele belangstelling
De media hebben bol gestaan met #MeToo-verhalen. Maar voor het verhaal en traumatische verleden van zijn moeder – en van duizenden andere vrouwen van haar generatie -nu opgesloten in verpleeghuizen – was indertijd, en is nu nog – geen enkele belangstelling. ‘Bij de professionele zorgverleners kwamen wij van een koude kermis thuis….’

Aanmelden
U bent van harte welkom deze avond bij te wonen: plaats van samenkomst is de Oude Kerk, Kerkbrink in Ermelo en begint om 20.00 uur. De huidige beperkingen op samenkomsten maken het noodzakelijk dat u zich minstens een week van tevoren aanmeldt, zodat wij kunnen zorgen dat het aantal deelnemers past bij de beschikbare zaalruimte. Dit kunt u doen bij voorkeur via [email protected]

Het Leerhuis volgt de coronamaatregelen van het RIVM. Dus letten we op het desinfecteren van de handen, de 1,5 meter afstand, gepast betalen en de aanwijzingen van de koster en het Leerhuis. We vragen een bijdrage van 5 euro per persoon, inclusief koffie of thee.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden