Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert Gi-ga-groene Kinderboekenweek 2022

Foto: via Bibliotheek Noordwest Veluwe

Van 5 t/m 16 oktober is het weer tijd voor de Kinderboekenweek! Het thema dit jaar: Gi-ga-groen. De Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert de hele week activiteiten, waarbij we kinderen helpen een echte natuurheld te worden. Op 5 oktober wordt de Kinderboekenweek ingeluid met een groot Leesfeest in de bieb. Ook houden we een boomhutontwerpwedstrijd en komen bekende schrijvers Jozua Douglas en Bibi Dumon Tak langs.

Dit bericht Bibliotheek Noordwest Veluwe.

Het grote Leesfeest
Op woensdagmiddag 5 oktober viert de bieb een spetterende opening met het Kinderboekenleesfeest. Een middag vol spannende verhalen, speurtochten, knutselen en leuke spellen. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen een gratis kaartje reserveren via de website. Het feest bestaat uit twee rondes en start om 14.00 uur en 15.30 uur.

Vind de Gouden tickets
De hele maand september verstoppen we gouden tickets in de gereserveerde kinderboeken. Heb je een gouden ticket gevonden in je boek? Dan ben jij de gelukkige en kan je het ticket verzilveren voor een speciale ontmoeting met twee hele bekende schrijvers. Je kunt kiezen tussen Jozua Douglas (bekend van Costa Banana en De Verschrikkelijke Badmeester) of Gouden Griffel winnares Bibi Dumon Tak.

Ontwerpwedstrijd Waanzinnige boomhut
Alle kinderen op de basisschool kunnen dit jaar meedoen met de tekenwedstrijd Ontwerp je eigen waanzinnige boomhut. De tekenplaten worden uitgedeeld op scholen, de bieb en in boekhandels. Kinderen kunnen hun tekening weer inleveren bij de bibliotheek. De coolste en meest originele ontwerpen winnen een prijzenpakket.

Opblijven (tot je groen ziet) bij Theater Brillekip
Op zaterdag 8 oktober van 18.30 tot 19.30 uur organiseert de bieb samen met kindertheater Brillekip een tè gek theaterspektakel bij Riemer & Walinga. Opblijven (tot je groen ziet) gaat over tante Geo die stiekem in het Gi-ga-grote bos woont, waar ook groenogige Groensels wonen. Heb je daar nog nooit van gehoord? Reserveer dan gauw je kaartje op onze website, iedereen van 3 tot 100 jaar is welkom!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen