ErikPrikt… alles kwijt, niets verloren: “Ik had alles wat ik nodig had”

Foto: ermelo.nieuws.nl

ErikPrikt… alles kwijt, niets verloren.

Het beloofde een mooie dag te worden. Na een miezerige ochtend en een mistige rit over een steile weg met 36 haarspeldbochten, brak de bewolking en lag daar herberg ‘Las Montaños de Agana’, met een duizelingwekkend uitzicht over het heuvelland en de zee. De voetpaden lagen op mij te wachten. Totdat…

Ik me bij de receptie had ingeschreven, terugliep terug naar de auto, en de kofferbak opende. Die was leeg. Rugzak weg. Alles kwijt. Kleding, wandelschoenen, toiletartikelen, etc. etc. Daar stond ik, in een zomershirt en spijkerbroek op m’n oude hardloopschoenen. Op zo’n moment, is het kan altijd nog erger een dooddoener. Gelukkig werkt de positieve variant beter: tel je zegeningen. Door me te realiseren dat het leven me misschien niet alles geeft wat ik graag zou willen, maar wel alles wat ik echt nodig heb, was ik nog maar één stap verwijderd van het gebruiken van die zegeningen.

Want wat nou ‘alles kwijt’? Ik droeg m’n paspoort in een belt onder m’n kleding, had m’n mobiel en portemonnee met pinpas in m’n zak en in m’n dagrugzakje zat nog wat nuttig klein spul. Bovendien had ik net een bed gereserveerd en een maaltijd besteld, op die prachtplek. De waardin leende me een oude handdoek en de douche bleek later een heerlijke harde hete straal te geven. Dus stelde ik mezelf de klassieke vraag: Wat is het probleem?

Oké, het glibberige bergpad die middag was een beetje lastig op m’n oude gympen in plaats van m’n stevige boots, en na die lekkere douche m’n vieze kleren weer aan, mwah. Maar het uitzicht van de top was er niet minder om geweest en de maaltijd had me juist extra gesmaakt. De volgende dag deed ik aangifte op het politiebureau in de stad beneden, een tijdrovend ‘stukje interculturele communicatie’ op zich, en sloop ik als een smoezelige zwerver door warenhuis El Corte Inglés voor een schoon setje kleren en een tandenborstel, om daags daarna fris in het vliegtuig te stappen. Terug naar huis, waar mijn lief mij verwelkomde.

Ik was al m’n spullen kwijtgeraakt en niets wezenlijks verloren. Ik had alles wat ik nodig had: salud, dinero y amor, y el tiempo para gastarlo (gezondheid, geld en liefde, en de tijd om ervan te genieten).

Dus ga je deze zomer op stap? Geniet! Onverwachte tegenslag? Neem het sportief op. Fijne vakantie!

Erik Slagt

Ermeloër Erik Slagt coacht mensen die ‘een beetje vastlopen’ in hun persoonlijke ontwikkeling. Motto: er is altijd meer ruimte dan je denkt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden