ErikPrikt…alles (kwijt): ‘Rugzak weg, kleding, wandelschoenen, toiletartikelen…

Foto: Ermelo.nieuws.nl

ErikPrikt… alles (kwijt)

Het beloofde een mooie dag te worden. Na een miezerige ochtend en een mistige rit over een steile weg met 36 haarspeldbochten, brak de bewolking en lag daar Herberg de Bergen van Agana, met een duizelingwekkend uitzicht over de bergen en de zee. De voetpaden lagen op mij te wachten. Totdat…

… ik me had ingeschreven, terugliep terug naar de auto en de kofferbak opende. Die was leeg. Rugzak weg. Alles kwijt. Kleding, wandelschoenen, toiletartikelen, etc. etc. Daar stond ik, in een zomershirt op m’n oude hardloopschoenen. Op zo’n moment, is de dooddoener het kan altijd nog erger niet echt opbeurend. De positieve variant daarvan werkt beter: tel je zegeningen. Door je te richten op het goede dat er is en je te realiseren dat het leven je misschien niet alles geeft wat je graag zou willen, maar wel alles wat je echt nodig hebt, ben je nog maar één stap verwijderd van het gebruiken van die zegeningen: waarderen wat er wel is en doen wat je wel kan. Dat is denken in oplossingen, niet in problemen; uitgaan van mogelijkheden, niet van beperkingen.

Geweldig: nou kon ik in praktijk brengen wat ik anderen altijd voorhoud! Want wat nou ‘alles kwijt’? Ik droeg m’n paspoort in een belt onder m’n kleding, had m’n mobiel en m’n portemonnee met pasjes in m’n zakken en een dagrugzakje om met nog wat nuttig klein spul. En ik had net een bed gereserveerd en een maaltijd besteld, op die prachtplek. De waardin leende me een oude handdoek en de douche bleek later een harde, hete straal te geven. Onvergelijkbaar met al die mensen die echt alles kwijt zijn. Dus stelde ik mezelf de klassieke vraag: Wat is het probleem?

Oké, het bergpad die middag was een beetje lastig op m’n oude gympen en na die heerlijke douche m’n vieze kleren weer aan, mwah. Maar het uitzicht van de top was er niet minder om geweest en de volgende dag kon ik – na aangifte te hebben gedaan in de stad beneden – een schoon setje kleren kopen om daarna fris in het vliegtuig te stappen. Terug naar huis, waar mijn lief mij verwelkomde. Ik had alles wat ik nodig had: salud, dinero y amor, y el tiempo para gastarlo (gezondheid, geld en liefde, en de tijd om ervan te genieten). En dat wens ik iedereen toe.

Erik Slagt

Ermeloër Erik Slagt coacht mensen die ‘een beetje vastlopen’ in hun persoonlijke ontwikkeling. Motto: er is altijd meer ruimte dan je denkt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen