Column: Ed Bok(t) over de dorpsgek uit Grolloo

Foto:

Column: Ed Bok(t) over de dorpsgek uit Grolloo.

Voor een dubbeltje op de eerste rang
Tja lieve lezers, terwijl de formatie van een mogelijke nieuwe regering in een lastige fase komt vanwege de ‘begroting en financiële dekking’ vliegen de ‘miljarden’ de staatskas uit. Ed Bok(t) vreest dat ook een nieuwe regering straks alleen maar meer pijnlijke maatregelen moet gaan nemen om als Nederland BV ‘spreekwoordelijk’ niet failliet te gaan. Plannen die ons burgers, althans de meeste toejuichen kosten geld en straks zal blijken dat het geld er simpelweg niet is. Bij alle wezenlijke kerntaken van de overheid is het een puinhoop dankzij de Kabinetten van Mark Rutte. Of het nu gaat om zorg, onderwijs, defensie, huisvesting of om migratie er is geen visie en geen geld, nog los van de toekomstige financiële drama’s. De verbouwing van het Binnenhof is niet meer te begroten zegt demissionair bouwminister Hugo de Jonge. Raming 475 miljoen en klaar in 2015. Inmiddels verhoogd naar 850 miljoen en 2028 wat ook alweer ruimschoots is achterhaald. De voorwaarde ‘sober en doelmatig’ is losgelaten want onze Hugo is meer van ‘gewoon goed doen’ i.p.v. voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Kappen die renovatie, slopen en huizen bouwen want er ‘regeren’ doen we al lang niet meer! Onze medische soevereiniteit wordt straks overgedragen aan de corrupte WHO en verder zijn de Europese Unie en het World Economic Forum toch de baas!

Miljarden kostende Yellow Submarine zinkt
En dan dreigt er voor de overheid en Defensie een tweede Walrus-affaire die miljarden kan gaan kosten bij de bootrace omtrent de aanbesteding van onderzeeërs. Ook weer miljarden op het spel voor vier stuks Yellow Submarines waar de Duitse bouw kandidaat voor naar de rechter stapt. De Duitsers zijn boos omdat de aanbesteding toch naar het Franse Naval gaat. Tsja beste lezers, Macron is er speciaal voor naar zijn ‘mon ami’ Mark Rutte afgereisd die als tegenprestatie voor zijn steun, om Mark het NAVO-baantje te bezorgen, wel wat terug wilde! Bij de wekelijkse ministerraad op vrijdag vlogen vervolgens de miljarden weer over tafel in de richting Oekraïne. Vriendje Volodymyr Zelenski aan de telefoon en dan weet je het wel weer. Kajsa Ollongren schoot als demissionair minister van Defensie direct in de oorlogsmodus en besloot met o.a. Hanke Bruins-Slot demissionair minister Buitenlandse zaken en die kwibus van Weyenberg van Financiën 1 miljard extra te doneren, bovenop de 2 miljard die reeds was afgesproken. Ook is besloten voor volgend jaar 3 miljard voor militaire steun beschikbaar te stellen. Ook maken we ff 400 miljoen vrij om de Oekraïense economie overeind te houden. Het was druk aan tafel want demissionair minister van Buitenlandse zaken Hanke Bruins Slot had net collega-Minister van Buitenlandse zaken van Iran ernstig bestraffend toegesproken! Het is toch een grote soap wat demissionair allemaal met ons belastinggeld geregeld wordt!

Parlementaire enquête over Vandaag Inside
Onderwerpen genoeg voor aan tafel van het goed bekeken programma ‘Vandaag Inside’. Tja lieve lezers, daar maken ze zich liever druk hoe mensen af te zeiken of zwaar te beledigen. Jullie columnist vraagt zich serieus af hoe een matige profvoetballer, later sportjournalist en voetbalanalist ooit zo ver is gekomen om tegen een vorstelijk salaris dagelijks onzin uit te kramen. Het format werkt en soms is het ook leuk hoe Genee als beroepszuiger Derksen of gasten uit de tent lokt om uitspraken te doen. ‘De snor’ slaat soms de spijker op zijn kop maar soms en de laatste tijd steeds vaker slaat hij de plank volledig mis. En neen, dan gaat het niet om zijn grensoverschrijdend gedrag bij een bewusteloze vrouw, met een kaars en een vagina, smerig maar dat kan nog als kroegpraat. Onlangs vond Derksen dat de Joden die vreselijke aanval van Hamas op 7 oktober aan zichzelf te danken hadden. Een beledigende, domme, haat zaaiende en polariserende uitspraak! Afgelopen week gooide de snor er nog maar weer eens een discriminerende opmerking uit over de uit Ethiopië geadopteerde Habtamu de Hoop. Derksen riep, toen hij de donkere huiskleur zag; dat is toch geen Fries en iedereen aan tafel lachte! De week werd in stijl afgesloten met de opmerking dat mensen die in een voor hen te groot huis wonen aso’s zijn. Voor Ed Bok(t) reden hem uit te roepen tot de enige echte maar ook weer niet echte dorpsgek uit Grolloo, geboren in Heteren dus!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen