Column: Ed Bok(t) over de Staatsgreep naar uw pensioen!

Foto:

Column: Ed Bok(t) over de Staatsgreep naar uw pensioen! 

Koorddansen zonder vangnet
Tja lieve lezers, het is momenteel ogenschijnlijk stil in ‘politiek Den Haag’ vanwege de gesprekken voorafgaand aan een eventuele formatie. Het zijn ‘beschietingen vooraf’ die vooral over de grondwet en het nu al verkozen woord van 2024 ‘rechtsstatelijkheid’ gaan. Mijn vaste lezers zullen niet verbaasd zijn dat Ed Bok(t) durft te beweren dat de door een meerderheid van de kiezers gewenste ‘rechtse’ regeringscoalitie er niet komt. En komt die onverhoopt wel, dan duurt het niet lang tot de boel, al of niet opzettelijk, klapt en we dus weer naar de stembus kunnen. Wilders was terecht woest vanwege de smerige ‘Dilan’ truc met ‘VVD Eerste kamer senatoren’ want Yesilgöz wist al wekenlang dat zij voor de dwangwet zouden stemmen maar onthield de andere partijen in de coalitiebesprekingen van deze info! Chaos binnen de VVD-gelederen en onbetrouwbaarheid troef als ‘rechtse gedoger’! Wilders bleef mild in zijn commentaar ‘we hebben een probleem’ zei hij maar de PVV-voorman zal zich ook realiseren dat het koord waarover men al balancerend moet formeren en straks regeren, wel erg slap is! In de tussentijd worden onze grondrechten met voeten getreden door het demissionaire kabinet. Er gebeuren zaken die staatsrechtelijk en rechtstatelijk voor kritiek vatbaar zijn, lees grondrechten van ons burgers. Daar voer je in een democratische rechtstaat een debat over maar het demissionaire Kabinet Rutte dendert gewoon door.

Goudomrande regelingen
We staan erbij en kijken ernaar, en met ‘we’ bedoelt jullie columnist Ed Bok(t) onze gekozen volksvertegenwoordigers. Mark Rutte weigert op voorhand een eventueel in meerderheid aangenomen motie uit te voeren, waarschuwt de Kamer, dreigt, vraagt zelfs om een motie van wantrouwen om hem weer weg te sturen. Het ging om 17 miljard ‘vers’ belastinggeld voor de oorlog in Oekraïne. Bij Carola Schouten gaat het om een motie waar door de Kamer een andere ingroeivariant/ systematiek gevraagd wordt voor de nieuwe WTP, de Wet Toekomstige Pensioen. Als de motie wordt aangenomen zal Carola Schouten deze gewoon weigeren uit te voeren! Ook bij het debat waar een mogelijk verlies van 500 miljard van uw en mijn pensioengeld besproken werd bleef Carola stoïcijns volharden en vertelde haar, zeg maar ‘Christelijke body language’, gewoon schijt te hebben aan de Kamer en aan ons burgers. Er worden besluiten genomen over geld wat helemaal niet van de overheid is! Pensioengeld is opgebracht door werknemers en werkgevers! Pensioendeskundigen, die al kritisch waren op de nieuwe regeling spreken zich uit! Zij voorzien dat de pensioenpot, die door het invaren al vele miljarden verspeeld, door invloed van de Beurs (Casino) voor grote onzekerheid bij de deelnemers zal zorgen over wat hun ‘ooit gegarandeerde pensioen’ straks nog waard is. Ach, het zal onze Regering en onze volksvertegenwoordigers geen ene reet boeien! Voor hun zelf gelden gelukkig ‘goudomrande’ andere regels zoals de wachtgeld- en pensioenregelingen!

Goochelen met pensioenen
Er is zo lang onderhandeld dat geen van de partijen, vakbond, werkgevers, politiek en de Nederlandse bank nog zin heeft in prestigeverlies, want zo ligt het! De Nederlandse Bank (Klaas Knot) dwingt pensioenfondsen om een bedrieglijke tabel te delen met hun besturen met de valse claim dat iedereen erop vooruitgaat. En juist dat kan de WTP niet waarmaken, vraag het maar aan ‘vers’ NSC Tweede Kamerlid Agnes Joseph die ‘actuaris’ was, een soort pensioenrekenaar en uit ‘gewetensnood’ over de pensioenplannen juist de politiek in ging. Communicatieadviseurs zullen voor jaren, een ‘miljarden’ kostende operatie, werk hebben aan het ontwarren van deze gordiaanse knoop. Verzekeringsmaatschappijen, op zoek naar nieuwe markten hetgeen zich in zijn meest pijnlijke vorm laat zien in de reclamespot van beleggingsfirma Brand New Day. Ed Bok(t) heeft zich bij Brand New Day ooit beklaagd over de rol van opperhoofd belediger- haatzaaier op Twitter Sander Schimmelpenninck, overigens zonder resultaat. In de nieuwe spot prijst de eindredacteur van de Avondshow, Arjen Lubach deze commerciële pensioenleverancier aan voor het vullen van uw pensioengat! Tja lezers een eindredacteur van de publieke omroep, verantwoordelijk voor een satirisch programma dat tot taak heeft het onbegrijpelijke in commercie en politiek op de hak te nemen, dat zich leent voor het maken van reclame. Het laat eens te meer zien hoever de tentakels van de overheid en dus ook verzekeringsmaatschappijen reiken en nu bij de ‘NPO’ het verval is toegeslagen!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen