Column: Ed Bok(t) over Love & Peace en code rood

Foto:

Column: Ed Bok(t) over Love & Peace en code rood.

Love & Peace baby’s verwekt
Tja lieve lezers, met ‘lief’ als bijzondere aanhef, verlangen jullie ook zo naar vrede en liefde in plaats van oorlog en ellende waar we dagelijks mee geconfronteerd worden? Op nieuwssites, in kranten en aan de bekende praattafels krijgen we constant de beelden van oorlog, geweld, en dreiging over ons heen en worden ons de meest ‘vreselijke doemscenario’s’ geschetst. De reacties op social mediakanalen zoals Twitter zijn met de spreekwoordelijke korte lontjes van veelal anonieme gasten al minstens even erg. Maar hoe anders kan de wereld er niet uitzien en waarom geeft de jeugd ons niet weer het goede voorbeeld. Ed Bok(t) denkt daarbij terug aan de tijd toen hij zelf (17) tot ‘wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’ generatie behoorde. Het 3-daagse Muziekfestival Woodstock, met als motto ‘3 Days of Peace & Music’, gehouden op een weiland van 240 hectare van melkveehouder Max Yasgur was in 1969 het hoogtepunt van de ‘tegencultuur’ van de jaren zestig en van het hippietijdperk. Ondanks het gebruik van alcohol en drugs was er weinig misdaad en geweld onder de ‘400.000’ bezoekers waarvan er minstens 200.000 geen entreegeld hadden betaald. De beelden van veelal ‘half’ ontblote en vooral ‘heel’ blije bezoekers, die genoten van ‘heel blije’ artiesten doet ernstig vermoeden dat men behalve voor ‘Peace’ ook vooral kwam om de boodschap ‘Love’ uit te dragen! Er werden tijdens het festival twee baby’s geboren maar er zullen ongetwijfeld heel veel baby’s verwekt zijn onder de klanken van Grateful Dead, Crosby, Stills, Nash & Young en Janis Joplin.

Give Peace a Chance
Nu weet jullie columnist niet of een oproep onder de jeugd daartoe gretig gehoor zal vinden! Het weer nodigt niet bepaald uit om half ontbloot in een weiland te zitten onder de klanken van Boef, Ronnie Flex of bij het nummer ‘Stiekem’ van Maan en Goldband. Bovendien is het nog maar zeer de vraag of het met alcohol en drugs in het lijf bij ‘Peace and Love’ zal blijven. Maar het zou toch wel een mooi en krachtig signaal zijn als in alle grote steden over de hele wereld jongeren massaal demonstreren voor ‘Peace and Love’ en dat dan ook in Peace doen. Met bekende personen en artiesten die de boodschap aan alle wereldleiders ondersteunen zoals ze al vaker gedaan hebben bij crisissen en oorlogen over de wereld. Een belangrijke rol daarin ziet Ed Bok(t) in deze tijd weggelegd voor zogenoemde Influencers. Tja lieve lezers en generatiegenoten, jullie kennen het vast nog wel; ‘Give Peace a Chance’ van John and Yoko, of het prachtige nummer ‘Heal the World’ van Michael Jackson waar veel bekende artiesten in mee zongen! ‘Heal the World, make it a better place, there are people dying, if you care enough for the living, make a better world for you and for me’! En wie herinnert zich niet Live Aid! Jongeren houden zich bezig met wat er speelt in de wereld wordt gezegd, maken zich zorgen over o.a oorlog dus hup Artiesten op podium, tube lijm en vastplakken die handel!

Code rood voor Ed Bok(t)
Misschien moet ik als Ed Bok(t) via mijn column een oproep doen, maar ik ben echter bang dat mijn bekendheid ontoereikend is. Tja lezers en aangezien de ene na de andere er toe doende politicus als ratten het zinkend schip verlaten hoef ik bij hen ook niet aan te kloppen. We organiseren Symphonica in Rosso, met artiesten als Lionel Richie, Sting, Nick en Simon, Anouk en Simply Red en Frans Bauer om daarmee de eerste aanzet te geven voor een wereldwijde protestbeweging van Peace and Love. Nu geven we in Nederland sinds kort bij bijna alles wat er gebeurt een code als waarschuwing- en extra aandacht mee. Code geel bij een beetje wind, iets meer wind code oranje met daarbij allerlei adviezen. Zo wordt soms heel Nederland lam gelegd terwijl het alleen op Waddeneiland Noorderhaaks, waar Ed Bok(t) zijn strafkamp had gepland voor tuig, wat stevig waait. De meest idiote waarschuwing van de Overheid is die voor gevoelssneeuw, dus ‘ t gevoel van sneeuw terwijl het niet echt sneeuwt, je moet er maar op komen! Mag ik dan, bij hoge uitzondering voor deze ene keer een code rood, de kleur van de liefde met het advies; allemaal nu de straat op voor Peace and Love!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen