Column: Ed Bok(t) over Vakmanschap is Meesterschap

Foto:

Column: Ed Bok(t) over Vakmanschap is Meesterschap.

Minister- Presidentschap zonder schuim
Tja lieve lezers, de meesten van mijn lezers en zeker de mensen onder jullie die bier drinken zullen bij de slogan ‘Vakmanschap is Meesterschap’ denken aan de reclame van Grolsch bier. Zij krijgen bij ‘Vakmanschap is Meesterschap’ de associatie van ambachtelijk werk, mannen bij een koperen ketel in de brouwerij en aan een glas bier met een heerlijke ‘schuimkraag’. Jullie columnist is vorige week naar London geweest en heeft natuurlijk ook menig pub bezocht, nou daar kreeg Ed Bok(t) geen associatie met een lekkere schuimkraag. Ze pissen werkelijk alle soorten bier in een pint waar je, met een rietje of lepeltje nog wat schuim op krijgt, maar dat is het dan wel. De brouwers in Engeland zullen wel gedacht hebben, schuim hebben jullie genoeg in de familie! Ed Bok(t) is als jullie columnist toch eens dieper gedoken in het woord en de betekenis van Vakmanschap. Vakmanschap is de intrinsieke motivatie, vaardigheid, ervaring en trots om hoogkwalitatief werk af te leveren. Bedrevenheid om het beste te leveren en gedrevenheid om altijd beter te worden. Iedereen kan een vakman of vakvrouw worden, het maakt niet uit welke rol je hebt! Programmeur, ondernemer, CEO, buschauffeur, journalist, verslaggever, ambtenaar en zelfs Minister en Minister- President!

Eigen- en partijbelang radicalisering
Nu weten mijn trouwe lezers wel hoe ik over onze Minister President Mark Rutte denk. Had dit over het paard getilde VVD- mannetje in de jaren dat hij aan het pluche zat vastgeplakt zich maar heel veel meer bekommerd over het wel en wee van Nederland en haar burgers! Dan waren de problemen in de BV Nederland nu niet zo groot. Maar neen, onze Mark was drukker om de blits te maken op het internationale toneel, bij het WEF en de EU en bij zijn grote vriend Wlodi Zelensky die hij vorige week nog meer wapens, munitie en geld toezegde. Ook van onze Minister van Financiën Queen Kaag horen we niets, die is druk met haar lobby voor een internationale aansprekende post. Ook Flopke Hoekstra, minister van Buitenlandse zaken is van het toneel verdwenen en heeft nu via een enorme grote groene CDA-leugen een post ehhh baan van 400.000 euro per jaar over iets waar hij tot voor kort geen ruk verstand van had en bovendien een radicaal ander standpunt innam. Natuurlijk heeft hij zich bij laten praten door politiek loser en radicaal PvdA-GroenLinks milieuactivist Diederik Samsom. Tja beste mensen, daar blijkt maar weer dat politici er niet zitten voor uw en mijn belang maar alleen maar voor het Partij en vooral voor het eigenbelang. U kan ze helemaal niets schelen!

Schuim in het Kabinet
Oud hoofdonderwijzer en ‘bloemschoen aandachtsgeile’ Hugo de Jonge spande deze week ook weer de kroon op het gebied van mislukt Vakmanschap. Als Minister van VWS heeft hij van het Corona beleid een zooitje heeft gemaakt met zijn impliciete drang en dwangbeleid, leugens en behalve de mondkapjesdeal met CDA-partijgenoot Siewert ook nog ongedekt en niet te controleren ruim 5 miljard verprutst. Als beloning daarvoor mocht hij Minister van Wonen worden, hij zou wel even 900.000 woningen bouwen. Hugo heeft wel de huursector verprutst, haalt zijn doelstelling die hij, getooid met gele bouwhelm, goed voor de selfies had aangekondigd en roept nu, vlak voor de verkiezingen nog meer bouwonzin. Tsja, een volgend Kabinet moet nog eens 1 miljoen woningen bouwen in een gebied waar dus geen werk is! Los van een minister die veroordeelde terroristen een VOG gaf waarmee deze notabene bij vluchtelingenwerk dossiers van haar eigen slachtoffers kon inzien was Robbie Jette deze week toch wel de absolute prutser in Politiek Den Haag. Robbie, jullie weten wel, de man die tientallen miljarden van ons belastinggeld uitgeeft om de temperatuur van de aarde met maar liefst 0,000036 procent te verlagen heeft nog een duur foutje gemaakt. De kosten van zijn megalomane windparken op de Noordzee, ons enige echte natuurgebied vallen zo’n 40 miljard euro hoger uit volgens de huidige berekeningen. Nu weten we allemaal intussen wel dat berekeningen van onze regering minstens vermenigvuldigd moeten worden met factor2. Dus wordt de 40 miljard extra over een periode van 25 jaar op zeker 80 miljard extra die wij burgers zullen moeten ophoesten. Tja lieve lezers, daarvan slaat Ed Bok(t) zijn biertje direct dood en zo zit ik met schuim in het kabinet in plaats van met schuim op mijn biertje. Proost!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen