Column: Ed Bok(t) over herrie in Ouwehands Dierenpark

Foto:

Column: Ed Bok(t) over herrie in Ouwehands Dierenpark.

Extinction Rebellion in troonrede
Tja lieve lezers, dinsdag 19 september is het weer Prinsjesdag en zal onze Koning, na een ceremoniële rijtoer door Den Haag waarbij hij en zijn Koningin Maxima uitgebreid zullen wuiven naar het plebs, de troonrede uitspreken. Misschien nemen ze uit sympathie met ‘Extinction Rebellion’ wel een stukje A12 en kan het daar nog gezellig worden. Moeders waarvan ik mij als kind werkelijk dood zou schamen als ik mijn moeder ‘met rugzak’ tussen werkeloze beroepsdemonstranten op het journaal zou zien spartelen onder de spuitdouche van de politie tussen koningsgezinde Nederlanders! Allen uitgedost met vlaggetjes, bordjes met de tekst Willem mag ik je fossielvrije T-shirt om naar de jaarlijkse traditionele Koninklijke rijtoer- poppenkast te kijken. Hoera, hoera, hoera en dit keer nog een keer ‘hoera’ voor alle vertrekkende Kamerleden voordat deze van hun zo niet verdiende wachtgeld gaan genieten! Benieuwd wat het demissionaire Kabinet onze Koning nu allemaal weer laat vertellen. De Koning zal, met het oog op de verkiezingen als een woordenkunstenaar de ene na de andere door de Kabinetten Rutte veroorzaakte crisis in ‘cadeaupapier’ spreekwoordelijk verpakken, maar erger dan de ‘participatiesamenleving’ uit de troonrede van 2013 kan het niet worden.

Die pet past ons helemaal niet
De Miljoenennota en Rijksbegroting van een failliet land door een demissionaire regering die ons nog verder in de schulden zal steken met al die onzinnige en onzalige plannen. En kijk ze daar zitten, de huidige Kamerleden van Tweede en Eerste kamer geflankeerd door partners, een hij, zij, of een ‘het’ met hun wanstaltige hoedjes gezeten in de Koninklijke Schouwburg. Een zwarte koksmuts, een gekapte boomstam, een hoed gemaakt van acht kilo autobanden of een opvallend slagschip boven deftige jurken of opvallende creaties die wel of niet passen. Ed Bok(t) kan een bepaalde ‘jurk’ niet meer uit zijn kop krijgen als hij aan Prinsjesdag denkt die natuurlijk van Marianne Thieme moet zijn. Een jurk met 100 eurobiljetten die op haar zeg maar ‘wulpse derrière’, of op zijn Haags gezegd ‘stevige reit’ wel in het oog springend was. Zij is er niet meer bij en of haar opvolgster ‘Ester Ouwehand’ erbij is, is nog maar zeer de vraag. Ook zij maakte middels een gekapte boom als hoedje een statement dat het afgelopen moet zijn met subsidies voor biomassa, maar misschien is het wel afgelopen met Esther Ouwehand. Want waar politieke partijen elkaar richting de verkiezingen de maat nemen en tevens op de persoon gerichte smerige campagnetrucs gebruiken, gebeurt dat bij de ‘Animal Party’ intern.

Op vegetarische safari
Nico Koffeman, ooit leraar en als reclamemaker de bedenker van de tomaat als symbool voor de SP en de leuze ‘stem tegen, stem SP’ is een van de oprichters van de partij van de Dieren. Het had eerst duurzaam moeten heten maar ‘dieren’ bekt nu eenmaal wat beter dacht Nico, medeoprichter van stichting Wakker Dier en ook medeoprichter van De Vegetarische Slager. Nico, getrouwd met Antoinette Hertsenberg van o.a Radar is net als zijn vrouw en Marianne Thieme lid van de milde sekte of kerkgenootschap ‘Zevende Dagsadventisten’ waar zeg maar complotdenken voorkomt. Volgens Marianne Thieme waren Adam en Eva vegetariërs en pas na de zondeval vlees gaan eten. Jammer genoeg was er toen nog geen ‘vegetarische slager’. Tsja, Marianne Thieme en haar opvolgster Esther Ouwehand zijn geen ‘vriendinnen’ en die strubbelingen kunnen wel eens aan het geruzie ten grondslag liggen. Niemand weet hoe de spreekwoordelijke hazen lopen bij de Partij van de Dieren en worden er oude koeien uit de sloot gehaald. Blaffende honden bijten niet, maar het bestuur treedt wel af zodat het binnen de Partij van de Dieren toch wel even de ‘kat uit de biomassa boom’ kijken is. Nu moet je nooit geen slapende honden wakker maken, zeker niet als de kat ook nog van huis is en de muizen op tafel dansen, maar het zal de partij zeker geen goed doen richting de verkiezingen. Hun kiezers kopen misschien wel een kat in de zak en is er met Ouwehand het Trojaanse paard binnengehaald? Een ding is wel duidelijk, elk vogeltje zingt zoals het gebekt is, maar als de vogel straks ook nog gevlogen is dan is het echt fikse herrie in Ouwehands Dierenpark!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen