Column: Ed Bok(t) over de strontkar en zwaargewichten

Foto:

Column: Ed Bok(t) over de strontkar en zwaargewichten.

Tuinbroek met bijpassend hoedje
Terwijl de meesten Nederlanders op vakantie zijn draait de BV Nederland stiekem gewoon door! De meesten denken dat nu het Kabinet Rutte IV voor de tweede keer gevallen is dat alles ‘on hold’ gaat en het verder verkwanselen van tientallen miljarden voor de belachelijke plannen gestopt is. Maar helaas, niets is minder waar! Marx Rutte zei na zijn eerste aftreden in de Kamer dat hij feitelijk zelfs meer macht heeft omdat hij ook niet meer weggestuurd kan worden, en zo is het ook! Ed Bok(t) is wel benieuwd wie er bij de verkiezingen in november nog beschikbaar zijn! Tsja als wij vrijwillig stoppen met werken krijgen wij niets! Kamerleden die er geen zin meer in hebben krijgen een jarenlange belachelijk riante wachtgeldregeling. Goh, zelfs mijn politieke vriendin Sylvana Simons stopt! D’66 coryfee en oorlogshitser Sjoerd Sjoerdsma stopt ook, over hem wordt gefluisterd dat hij zich bij Zelensky aan het front meldt. Misschien een ideetje om Vera Bergkamp mee te nemen? Tja de teller staat al op 20. Maar gelukkig hebben we Prinsjesdag nog en kunnen de ‘Cis-vrouwen’ die stoppen nog een keer de show stelen in een mooie creatie, mits zij zich vrouw voelen en bij de geboorte het vrouwelijke geslacht toegewezen hebben gekregen. En anders wordt het een vette tuinbroek!

De strontkar van Henk Kamp
De verkiezingen zijn pas eind november, maar het campagne voeren is al begonnen, en hoe! Dat Pieter Omtzigt, zonder officiële kandidatuur, zonder verkiezingsprogramma, zonder lijst op 46 zetels in de peilingen staat toont aan dat veel kiezers de weg en het geloof kwijt zijn. Absoluut één van de beste volksvertegenwoordigers, toeslagen-Groningen-Rutte doctrine maar wel een CDA-politicus en derhalve verantwoordelijk voor het aandeel van de Christen Democraten bij de verschrikkelijke Kabinetten Rutte. De bedachte list van Wopke en Hugo om Omtzigt te elimineren als Fractievoorzitter en Kaag en Rutte om een kritisch Kamerlid de mond te snoeren middels functie elders, geeft Pieter een heldenstatus. Hij zal dingen best op een andere en transparante manier willen doen, maar zijn CDA-stemgedrag bij moties laat zien dat je wel uit het CDA kan stappen maar het CDA- DNA niet uit jou. Dat geldt dus ook voor Mona Keijzer en in mindere mate bij Caroline van der Plas. Als de peilingen kloppen en Mona misschien overstapt naar BBB wordt het CDA groter dan het ooit geweest is. Neemt niet weg dat ‘VVD-coryfee’ Henk Kamp, de man die notabene als minister Groningers in de aardgasstront liet zakken nu zelf de strontkar uitrijdt om Pieter Omtzigt schaamteloos te beschadigen. Hij nam volgens Kamp geen verantwoordelijkheid door in het Kabinet te gaan zitten en raakte al in een burn-out en overspannen door fractiewerk! Je moet maar durven!

Zwaargewichten zakken door Kamerzetel
Tja, het CDA, dat wil zeggen de originele club van de Christen Democraten, wordt bij de verkiezingen misschien wel voorgezeten door de beste Elvis imitator ooit, Hubert Bruls. Het is maar goed dat er Kamerleden stoppen en misschien ook een idee wat minder stoeltjes in de Kamer te plaatsen en wat bredere. Hubert Bruls, de man waarbij ik mij, als ik hem zie steeds afvraag hoe eigenlijk zo’n in verhouding klein mondje zo veel voedsel naar binnen kan stouwen. Een politiek zwaargewicht die als burgemeester van Nijmegen en als voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid in de Coronacrisis stoere en dreigende taal uitte naar o.a. ongevaccineerden. De man die naar het politiebureau vooropliep met rijen allochtone Nederlanders die de Nederlandse taal amper machtig waren om Wilders met voorgedrukte aangiftes veroordeeld te krijgen. Dat wordt nog wat beste lezers, helemaal als je daarbij bedenkt dat nog een ander politiek ‘zwaargewicht’ als Franske Timmermans zich in de strijd werpt voor een plek in het torentje. Er wordt gezegd dat hij zijn riante EU-salaris opoffert om ons land nog verder in de klimaat hysterie te storten, ehhhh sorry om ons land ‘gidsland’ te maken om de wereld te redden. Welnu, Franske krijgt tot aan zijn pensioen het verschil in inkomen, enkele tonnen per jaar als wachtgeld vanuit de EU. Dat wij met hem aan het linkse oproer nog verder zullen worden uitgekleed, daar moet Ed Bok(t) niet aan denken. Misschien moet Ed Bok(t) zich toch aanmelden met een partij voor het torentje! Helpen jullie mee?

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen