Column: Ed Bok(t) over deugnieten, deugers en idioten

Foto:

Column: Ed Bok(t) over deugnieten, deugers en idioten.

Elitaire Groetenboer bij SBS6 
Deze week op TV zag ik een discussie tussen een deugniet en een persoon die verder is in het proces, alleen weet ik niet precies hoe zo’n persoon te duiden. De deugniet in de discussie die zich live op de TV afspeelde en die ik zeer vermakelijk vond, is René van der Gijp. René is toch een beetje de belhamel, de bliksemstraal en kwajongen van het programma ‘Vandaag Inside’ waar je niet kwaad op kan worden. Soms zit de ‘Gijp’ erbij alsof het onderwerp wat over tafel gaat volledig aan hem voorbij gaat! Dan zit René denkt Ed Bok(t), ‘ietwat’ weggedoken achter zijn zwarte te dikke bril met Prins Bernhard montuur ongetwijfeld te broeden op een gevatte opmerking. En als die opmerking komt kan hij daar, op zijn kenmerkende manier zelf hartelijk en aanstekelijk om lachen, net als alle studiogasten en de mensen thuis. De persoon met wie René die discussie kreeg was Marcel van Roosmalen, een ‘deugniet’, maar waar je lompheid, gemeenheid en onbeschoftheid aan kan toevoegen. Hij ziet er met zijn ranzige haar ook nog uit als een bedelaar. Marcel van Roosmalen gaat samen met Gijs Groenteman, Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen een paar weken vervangen. Zij dalen daarmee af uit hun ‘elitaire ivoren NPO-toren’ naar het volk bij SBS6. Van Roosmalen had zich geërgerd aan een V-Inside woordgrapje waarin Groenteman dus ‘Groenteboer’ werd genoemd en daar diende René van der Gijp van Roosmalen, die bij V-Inside aan de bar zat dus heerlijk van repliek!

Kerel in vrouwenkleedkamer
Marcel die voor de NPO-radio wekelijks zijn haatgebed vol gemeende doodswensen aan hem onwelgevallige bekende Nederlanders mag opdreunen, was dus beledigd. Je mag zijn collega Groenteman geen groenteboer noemen, maar je mag wekelijks wel, onder de ‘goedkeurende blikken’ van de NPO-presentatrice Natasja Gibbs mensen met enorme minachting tot op het bot beledigen. Van Roosmalen gaat nu, voor veel commercieel geld in de zomer, de kijkcijfers bijstellen met aan tafel. Misschien wel gesjeesde figuren als ‘Normaal’ voorman Bennie Jolink die zijn lied Poetin is een klootzak komt spelen of zijn schilderij waarop hij Wilders met Hitler en Anders Breivik heeft afgebeeld bespreken. Of Graaf Sander Schimmelpenninck die er ook niet vies van is andersdenkenden zeer grof te beledigen. Ed Bok(t) leest de commentaren wel, maar zal er geen minuut naar kijken! Denk ook dat ze de Adidas deugreclame niet bespreken, die past wel in het NPO-plaatje van radicale genderideologie. Zelfs de STER-reclame zit er vol mee, iets waar Ed Bok(t) zo onderhand allergisch voor wordt. Voor lezers die ‘Adidas’ niet gezien of gelezen hebben? Adidas, dat een mannelijk model dus een vrouwen badpak uit de nieuwe collectie liet showen, wordt nu beschuldigd op die manier ‘vrouwen’ uit te wissen. Dat vond ook Lydia Daniel, de vrouwenrechten- activiste die op het D’66 congres Sigrid Kaag en D’66 beschuldigde te veel op te komen voor ‘mannen die zich vrouw’ voelen en toegang willen tot sport van en kleedkamers voor vrouwen en vindt dat vrouwen worden uitgegumd!

CDA en wetenschappelijke idioten
Tja lieve lezers, als Ed Bok(t) iemand zou mogen uitgummen zou ik zeggen, een A-4’tje is te klein. Zo kom ik ook bij de idioten van deze week, en het zal mijn vaste lezers niet verbazen dat die uit de politiek komen. Er wordt vóór de beëdiging van de nieuwe Eerste Kamer snel een Pandemiewet door de Kamer gerommeld die zonder medische noodzaak kan leiden tot ernstig vrijheidsbeperkende maatregelen die we kenden van VWS-minister Hugo de Jonge. Ook de nieuwe Pensioenwet, waar zoveel onzekerheid is dat ‘gepensioneerden’ vrezen voor hun lopende pensioen en ‘werkenden’, maar moeten zien welke rechten ze in de toekomst gaan krijgen, moet er blijkbaar snel even doorgejast worden. Naast kritiek van ‘verstandige’ politici zoals Pieter Omtzigt en pensioendeskundigen is nu het ‘Wetenschappelijk Instituut’ van het CDA mordicus tegen de nieuwe Pensioenwet. Zij vragen zich af hoe een zó complex pensioenplan, wat ook ‘juridisch’ rammelt, ooit het vertrouwen in ons pensioenstelsel kan terugbrengen. Of de CDA-senatoren gevoelig zijn voor die interne kritiek is zeer twijfelachtig. Het gaat de politici in de Eerste Kamer niet om het toetsen of voorgestelde wetgeving goed is, maar na het jarenlange gebakkelei over ons pensioen om hun eigen idiote en enge prestige.

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen