Column: Ed Bok(t): ‘Heb je ooit zo zout gegeten?’

Foto:

Column: Ed Bok(t): ‘Heb je ooit zo zout gegeten?’.

GroenLinkse bijbaantjes
Op de dag dat het nieuwe dieptepunt in vertrouwen in de politiek bekend werd gemaakt, werd weer eens duidelijk dat dit niet voor niets is. Overigens schrijft Ed Bok(t) met enige regelmaat over hoe bijvoorbeeld Rutte met zijn kabinetten, nog los van alles wat zij kapot hebben bezuinigd, maling heeft aan het parlement en de democratie dus aan zijn laars lapt. Kamerleden, nog maar net gekozen als volksvertegenwoordigers ruimen massaal het veld. Misschien wel omdat er nieuwe verkiezingen dreigen te komen en komen via het old boys network aan prachtige banen en burgemeestersposten. Of de burgers in die steden dat willen of niet en of ze überhaupt voor de functie geschikt zijn, doet er blijkbaar niet toe. Ook Ministers verlieten voortijdig de Kamer en kozen voor een lobbybaan, tegen alle afspraken over integriteit in. Fractievoorzitters in de Eerste Kamer die vele bijbaantjes hebben lobbyen erop los of zitten in Raden van bestuur. Neem bijvoorbeeld de GroenLinks grootgraaier Paul Rosenmöller die in het ABP-bestuur zit terwijl dezelfde Rosenmöller in de Eerste Kamer moet stemmen over de nieuwe Pensioenwet! Heb je ooit zo zout gegeten!

Zand schuurt de maag
Maar lieve lezers, eigenlijk wil ik het met jullie deze keer niet over politiek hebben, want ik word er zelf behoorlijk neerslachtig van als ik lees, maar ook schrijf over wat ons burgers met de plannen van Rutte en Kaag allemaal nog te wachten staat. Soms is Ed Bok(t) zelfs blij dat hij het jaar 2050 vermoedelijk niet zal meemaken. Een veel gehoord jaartal waarin ons land t.b.v. een verbetering van de wereld CO2 wat in percentage slechts achter de komma kan worden uitgedrukt, volledig naar de knoppen zal zijn. Ik zou dan bijna 100 zijn, maar je weet het niet. We eten gezond al lag dat vandaag ietsjes anders. Jullie columnist kookt graag en zo aten wij gewokte spinazie in room met kip en rijst. Bij de eerste hap spinazie hoorde ik een licht geknars tussen de tanden en had meteen door waar het fout is gegaan. Verse spinazie komt meestal uit een zak en is gewassen, deze kwam echter van de groenteboer en had ik moeten wassen. We hebben het overleefd en zand schuurt de maag maar toen ik hoorde dat je bij ongewassen spinazie moet letten op slakken schrok ik wel. Ik dacht meteen terug aan mijn jeugd waar mijn vader, die tijdens het avondeten een keer iets tussen de sla zag liggen wat daar niet hoorde te zijn en gedecideerd van tafel liep. Bij mij bleef alles gelukkig zitten!

Kipstukjes van een kip zonder kop
Gelukkig lag er nog vlees op het bord wat geen geknars opleverde. Maar hoe lang dat nog kan, met een Kabinet dat steeds meer wil bepalen wat te eten is de vraag. Bij onze favoriete slager ligt de toonbank vol met heerlijke en eerlijke vleesproducten en wordt het ambacht ‘Slager’ ten volle waargemaakt. Een slager of beenhouwer is een persoon die beroepsmatig stukken vlees snijdt, voorbereidt voor verkoop en gebruik. En hij mag het ook verkopen als bijvoorbeeld rundvlees, want het komt van een rund. Ed Bok(t) snapt dan ook niet waarom de ‘Vegetarische Slager’ zich slager mag noemen want het is een voedingsmiddelenfabrikant die vleesvervangende producten maakt. Overigens zijn veel vegetarische producten niet echt gezond en bevatten vaak te veel zout en vet! Als je het etiket leest word je niet vrolijker. Als het aan de PvdD van Esther Ouwehand ligt gaan we helemaal over op plantaardige voeding. Diezelfde Ouwehand verdedigt de ‘commerciële’ belangen van hun eigen PvdD senator Niko Koffeman. Nico is de bedenker van de PvdD, maakt plantaardige melk en verdiende tientallen miljoenen aan de verkoop van hun voedingsmiddelenfabriek ‘Vegetarische Slager’!

Koekeloeren bij de boeren
Nico Koffeman zat ook achter de Stichting Wakker Dier die nu een cursus geeft ‘Koekeloeren’ bij de boeren. Met deze nieuwe campagne leert Wakker Dier de ‘cursisten’ het zogenaamde leed van melkkoeien te signaleren. Ed Bok(t) hoopt nu niet dat ze ook bij de drie ‘glanzend’ bruine Limousin-koeien Rosa, Mona en Maya op bezoek gaan. Deze schattige 3 dikke dames staan bij Mosa Meat, een bedrijf dat kweekvlees produceert met diercellen van de dames. Tja lieve lezers en alleen gewokte spinazie met zandsmaak en rijst lijkt Ed Bok(t) nu ook niets! Ik ben bang dat dan aan tafel gezegd wordt; heb je ooit zo zout met zandsmaak gegeten!!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen