Column: Ed Bok(t) over een klap van de molen hebben

Foto:

Column: Ed Bok(t) over een klap van de molen hebben.

Code rood voor Oranje
‘Een klap van de molen hebben’ is een oud Nederlands spreekwoord waarmee bedoeld wordt dat iemand niet goed bij zijn verstand is. In de zeventiende eeuw stond beschreven hoe iemand die een klap van de molen kreeg zelf een soort van molen werd, met gedachten die op hol sloegen, daar hoog in de bovenkamer. Gezien het nieuws wat de afgelopen weken uit de politiek komt, zowel de Nederlandse als de Europese blijken steeds meer mensen die dat nieuws veroorzaken daar last van te hebben. Voor een Rotterdamse Rooie burgemeester die 4 miljoen voor een feestje van Oranje uitgeeft is dat misschien nog te overzien. Alhoewel, veel Feyenoordsupporters zullen daar, met de wetenschap dat hun Koning een Ajaxied is, wel iets anders over denken. Bovendien is het in deze tijd ook niet echt gepast zo’n duur feestje te organiseren terwijl 18,5 % van de Rotterdammers onder de armoedegrens leven en één op de zes kinderen opgroeit in een arm gezin. Maar nog schadelijker wordt het als onder de EU-beleidsbeslissers en in ons Kabinet politici zitten die een klap van molen hebben. Nog erger en duurder wordt dat voor ons burgers, zo wordt gelekt uit de voorjaarsnota- klimaatplannen wanneer iemand als Robbie Jetten die qua denkvermogen al ongeschikt is zo’n post bekleed.

Ecologie tussen windmolens 
Als je verantwoordelijk bent voor het sluiten van de meest moderne kolencentrales, in een tijd van energieschaarste en hoge energieprijzen, heb je echt een klap van de molen gehad. Bovendien worden er onder zijn beleid megagrote en veel schadelijke windmolens geplaatst met als klap op de vuurpijl, het plan voor de bouw van 30.000 windmolens op de Noordzee. Als je weet dat de Noordzee feitelijk Nederlands enige van oorsprong echte Natuurgebied is, dan neem je wel veel risico’s door van dat natuurgebied een bedrijventerrein te maken. Het is overigens nog niet eens duidelijk wat het effect is op vogels en vissen van zo’n hoeveelheid aan windmolens, dat gaan we natuurlijk achteraf monitoren. Ed Bok(t) bedenkt zich nu, dat dit vast weer een parlementaire enquête wordt voor een fout aflopend en miljarden kostend project. Zo wordt er van alles geopperd en bedacht om de miljarden aan begrotingstekorten door o.a stijgende rente op leningen en miljarden verliezen door migratie en nu ook weer de fooi voor de ereschuld aan Groningen middels bezuinigingen te compenseren. Niets is te daarbij te dol en of het nu wel of niet doorgaat, je hebt een klap van de molen gehad als je het überhaupt bedenkt. De prijs aan de pomp zal net als de energie- en vliegkosten stijgen!

Code Oranje voor Koningsnacht
Tja lieve lezers, en nog los van de bezuinigingen die ons vanuit Rutte IV te wachten staan, trekt onze ongekozen ‘holle bolle Gijs’ uit Brussel ook weer flink aan de klimaatbel. Deze week zijn Timmermans klimaatplannen door de EU goedgekeurd en krijgen wij burgers daar ook nog de rekening van gepresenteerd. Linksom of rechtsom want als het bedrijfsleven belast wordt komt dat uiteindelijk ook op het bordje van ons burgers! Tja, vliegen is schadelijk, moet aan banden worden gelegd of beperkt en dus beprijsd, denkt Timmerfrans wiens collega Michel sinds zijn aantreden 72 van de 112 officiële reizen zelf maakte per privévliegtuig. Zelfs van Brussel naar Parijs vliegt de man met een privéjet, terwijl hij er met de Thalys in 1,5 uur kan zijn. Een retourtje Parijs met een privéjet kost overigens 35.750 euro. Wat te denken van het idiote verhuisgedoe van Brussel naar Straatsburg waar de Europarlementariërs iedere maand een week vergaderen omdat Macron zijn Straatsburg niet wil opgeven. De EU-elite vliegt en treint dan heen en weer, want ze gaan liever niet met de auto. Iedere keer echter gaan er dus wel 120 auto’s met hun chauffeur leeg heen en terug. De kosten van dit verhuiscircus 200 miljoen per jaar. Het kost 317 arbeidsplaatsen en 19.000 ton aan CO2 voor het verhuizen van kisten met dossiers van de 1560 parlementariërs en 700 assistenten. Als je dan geen klap van de molen hebt gehad weet Ed Bok(t) het niet meer. Toch wens ik jullie een fijne Koningsdag ondanks dat de KNMI een koude Koningsnacht voorspelt en waarschuwt met code Oranje!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen