Column: Ed Bok(t) over the revenge of triple B

Foto:

Column: Ed Bok(t) over the revenge of triple B.

Eerste vaatje nieuwe olie 
Beste lezers, de KNMI-weersverwachting ziet er toch wat wisselvallig uit voor de komende Paasdagen, al weet je het met Gerrit Hiemstra natuurlijk nooit. Het zal ongetwijfeld door de klimaatverandering komen en dus vreest Ed Bok(t) dat ‘paaseieren’ zoeken ook op termijn zal worden afgeschaft. Tjonge mensen, een ei van een vrije- uitloopkip is met bijna 50 cent wel heel erg duur geworden. Misschien moeten we dan toch maar ‘Oekraïense’ legbatterij eitjes eten bij ons paasontbijtje. Ondanks een EU verbod op de beruchte dieronvriendelijke legbatterij, 22 kippen op één vierkante meter, zitten al die foute Oekraïense eieren in onze pasta, koekjes, mayonaise en andere sauzen. Het importeren ervan is, omdat diezelfde EU als steunmaatregel in oorlogstijd het invoertarief heeft afgeschaft, erg aantrekkelijk voor de multinationals die daar geïnvesteerd hebben. Snappen jullie het nog? We worden gewoon belazerd ook met de meeste prijsverhogingen en ‘terug naar normaal’ wordt het niet meer. Wat nu gebeurt met de benzineprijs is ook een voorbeeld hoe we belazerd worden. Als een vaatje olie ‘goedkoper’ wordt duurt de prijsverlaging aan de pomp langer omdat bestaande voorraden duur zijn ingekocht. Tja, maar als de OPEC besluit om minder vaten olie te gaan produceren om de prijs op te krikken wordt de benzineprijs aan de pomp, alleen door het voornemen al wel direct duurder en is er blijkbaar geen goedkoper ingekochte voorraad.

Een dansje van 200 miljoen
Het lijkt onze regering wel mensen, want dat was ook weer een blamage toch! De zoveelste motie van wantrouwen overleefd door de coalitie die het toch elke keer gewoon flikt en dus op zijn Hollands gezegd schijt heeft aan de voor hen verpletterende verkiezingsuitslag. Het interesseert ze blijkbaar niets, ze gaan heel arrogant en met veel dedain gewoon door met hun destructieve beleid zonder te luisteren en verantwoording af te leggen aan de burgers. We kopen voor 3,5 miljard aan defensiemateriaal die, ‘zeg nooit nooit’, misschien ook wel naar Oekraïne gaan, het kan blijkbaar niet op voor het buitenland. Staatssecretaris en sexy danseres Alexandra van Huffelen, natuurlijk D’66, smijt er even 200 miljoen aan belastinggeld tegenaan door zonder sancties of verantwoording onze Caribische eilanden te helpen. Ze doet het op basis van vertrouwen! Nou dat terugbetalen is niet het sterkste punt van Gilmar Pisas, premier van Curaçao waarmee ze heupwiegend onder opzwepende dushi-klanken innig danste! In dezelfde week opent het Rode kruis giro 5125 omdat er minimaal 400.000 mensen in Nederland in voedselnood zijn en dat neemt maar toe, met dank aan het Kabinet. Ons ooit zo gave landje compleet in de uitverkoop aan de Europese Unie van Timmermans en zijn partner in crime, activist en grootverdiener Diederik Samson die zelf de wereld over vliegen, de pens vol vreten en dat anderen willen verbieden of het onmogelijk willen maken.

The revanche of Triple B
De stikstofbrief die minister Christianne van der Wal zo kort voor het debat kreeg van de ‘Litouwse’ Eurocommissaris Sinkevičius was ook wel heel erg curieus en zorgde voor een behoorlijk explosief sfeertje in aanloop naar het verkiezingsdebat. Dat debat, wat uitgesteld werd omdat Mark Rutte licht ziekjes was, ging over de verkiezingsuitslag maar werd handig geframed als een stikstofdebat. De grote winnaar, Caroline van der Plas van BBB, de partij die in het begin nog denigrerend door de Jonge en Rutte ‘triple B’ werd genoemd gaf het Kabinet in haar geweldige betoog een dikke rode kaart. Het was mooi om te zien hoe zij de vier ministers van het Kabinet die in vak K zaten in niet mis te verstane woorden even flink de oren waste. Overigens waren Kaag, Rutte, Hoekstra en Schouten de meeste tijd dat de oppositie mocht spreken drukker met hun telefoon en iPad bezig dan de sprekers in de ogen te zien! De ‘arrogantie’ en ‘desinteresse’ straalde ervan af, in de wetenschap natuurlijk dat de coalitie toch een meerderheid heeft om elke motie van wantrouwen te overleven. Caroline van der Plas haar BBB werd deze week door een ‘D’66 bewindspersoon’ op camera heel vilein weggezet als een one- issue partij. Caroline somde in haar 7 minuten spreektijd alle crisissen die de vier kabinetten Rutte heeft veroorzaakt op. BBB is dus geen one issue partij, dat weten ze nu, maar voor alle ellende, pijn en verdriet die de coalitie bij burgers heeft veroorzaak zijn 100.000 tissues nog niet genoeg!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen