Column Ed Bok(t): ‘Stem woensdag de witteboordencriminelen weg!’

Foto:

Column Ed Bok(t): ‘Stem woensdag de witteboordencriminelen weg!’. 

Ondemocratisch tv-debat
Beste lezers, dat er woensdag 15 maart verkiezingen voor de Provinciale Statenverkiezingen zijn kan toch bijna niemand meer zijn ontgaan. Ondanks het feit dat ik als columnist ‘politiek’ geëngageerd ben, Ed Bok(t) er ook regelmatig over, kan ik mij heel goed voorstellen dat veel mensen er inmiddels kotsmisselijk van zijn geworden. Misselijk van alle ‘praattafels’ met het geouweneel van vaak toch weer dezelfde kliek bekende Nederlanders en dito politici die hun partijpropaganda, mooie beloftes en hun gladde oneliners over de kijkers mogen uitstorten. Het is overigens wel weer opvallend, net als bij de laatste TK-verkiezingen dat op voorhand partijen worden uitgesloten en ook niet worden uitgenodigd. En als dit bij hoge uitzondering wel gebeurt wordt de gast, door de (on)partijdige gespreksleiders stelselmatig onderbroken. Ook de ‘discussie’ wie wanneer en op welke zender en bij welk programma met wie in debat gaat is werkelijk tenenkrommend. Het is bovendien vanuit de gedachte van de zogenaamde ‘objectieve publieke omroep’ erg ondemocratische zendtijd en feitelijk dus kiezersbedrog!

Pappen en nathouden tactiek 
Een veel gebruikte politieke oneliner, de VVD heeft daar patent op is; wat we moeten doen! Tja beste lezers, hadden de verantwoordelijke politieke leiders, zeker van de afgelopen vier Kabinetten Rutte maar gedaan wat ze hadden moeten doen. Ik noem voor volgende week, als jullie in het stemhokje staan toch maar even waar falend leiderschap en incompetentie toe heeft geleid; een asielcrisis, klimaatcrisis, stikstofcrisis, coronacrisis, een wooncrisis, de toeslagenaffaire en de Groninger gascrisis. Daarnaast kennen we nu o.a door de oorlog in Oekraïne en politiek wanbeleid een energiecrisis die weer zorgt voor een koopkrachtcrisis! Kunnen Nederlanders nog wel vertrouwen hebben in de politiek, want we kunnen inmiddels zien wat er van beloftes, zoals de nieuwe transparante bestuurscultuur terecht is gekomen. Toeslagenouders worden nog steeds geschoffeerd en nog jaren aan het lijntje gehouden en met de Groningers zal het, ondanks een pittig rapport niet anders gaan. Ook aangenomen Kamermoties worden door Rutte en Kaag moeiteloos opzijgeschoven en onze soevereiniteit wordt klakkeloos aan Brussel overgeleverd, zie de stemming over het Digitale EU paspoort!

Stem dus op Klaas, Nelleke, Rik, Arjan en Elrie
Wij zullen dus vooral strategisch moeten stemmen wil je als betrokken burger nog enig perspectief hebben op ‘inspraak’, en om het gevoel te behouden ‘gehoord’ te worden. Het machtsblok coalitie plus linkse wolk bestaande uit GroenLinks en de PvdA, zal in de Eerste Kamer moeten worden gebroken en daar is de stem op kandidaten van andere partijen bij de verkiezingen cruciaal. De uitslag bepaalt de verhoudingen in de Eerste Kamer, alleen op die manier kan voor ons burgers onwelgevallige wetgeving nog worden tegengehouden. De nieuwe casino pensioenwet die door de coalitie + GroenLinks/PvdA er in de Eerste Kamer is doorgedrukt kan niet meer worden teruggedraaid maar het wetsvoorstel ‘Plan van aanpak witwassen’ waar de Eerste Kamer over moet beslissen nog wel. Deze wet opent de deur naar ongekende massasurveillance door banken als in China. Om die ramp te voorkomen stem je dus op mensen die de afgelopen weken nooit aan het woord zijn geweest! In mijn provincie Gelderland bijvoorbeeld op Klaas Ruitenberg SGP, Nelleke de Jong 50PLUS, Rik Loeters BBB, Arjan de Kok BVNL, Elrie Bakker-Derks JA21, A v Iperen FvD. Tsja wie kent hen nu niet!

Alle burgers zijn criminele witwassers
Nu hoor ik jullie denken, Plan van aanpak witwassen en massasurveillance door banken? Waar gaat dit over Ed Bok(t). Wel beste lezers, met deze wetgeving kan het gebeuren dat je een schrijven van je bank krijgt met het verzoek je te verantwoorden voor bijvoorbeeld je gedane boodschappen bij Boni en welke tegenprestaties aan deze transacties ten grondslag liggen. Heb je wat spaargeld overgeboekt naar een andere bank, wordt er aan je gevraagd wat je relatie is met deze partij. Je wordt gevraagd een ‘overzicht’ te verstrekken van je vermogen buiten je eigen bank, met een toelichting inzake de activiteiten waarmee dat dus is opgebouwd. Heb je bijvoorbeeld de kassabonnen niet meer of wens je überhaupt niet te voldoen aan deze intimiderende vraagstelling, dan wordt je rekening geblokkeerd en kan zelfs worden opgeheven. Maar liefst 12.000 bankmedewerkers, kosten 1,5 miljard zijn hier dagelijks bezig al onze transacties, op verzoek van Kaag vanaf 100 euro te monitoren. Ben je in hun ogen mogelijk schuldig aan witwassen of het financieren van terrorisme, dan volgt de omgekeerde bewijslast en moet jij als gewone burger en klant je daarvoor verantwoorden! Stem 15 maart dus strategisch en verstandig en stem deze witteboordencriminelen weg!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen