Column: Ed Bok(t) over loeren op fouten van anderen

Foto:

Column: Ed Bok(t) over loeren op fouten van anderen.

Uitzending Politieke Partijen
Na de nodige partijcongressen, waar nog ver voordat de Provinciale verkiezingen hebben plaatsgevonden de handen al behoorlijk stuk zijn geklapt is het nu, in de aanloop naar die verkiezingen vooral loeren op fouten van anderen. Foutjes van politieke tegenstanders zijn er natuurlijk altijd. En als ze er niet zijn dan vindt NPO’66 of RTL vast wel ergens iets van een rapportje of onderzoekje met een negatieve klank wat breed wordt uitgemeten. Daarnaast is het zoeken waar je gratis airtime krijgt bij NPO-programma’s als Khalid & Sophie, Jinek, OP1, Buitenhof of bij WNL. Typerend voor deze programma’s is overigens dat het meer lijkt op ‘Uitzending Politieke Partijen’ voor coalitie en Linkse Wolk partijen want de andere kant, of ze moeten kunnen worden afgezeken of steeds worden onderbroken, zie je er dus niet.

Noord Koreaanse taferelen
Voor de bühne zegt vooral Mark Rutte’s VVD nu fel tegen de Linkse Wolk te zijn. Maar achter de Haagse politieke schermen is wel duidelijk dat deze Linkse wolk, zeker op voorspraak van D’66 Koningin Kaag, vóór samenwerking in de Eerste Kamer is, simpelweg om hun wetgeving erdoor te krijgen. Wat zij daarvoor terugkrijgen wordt in de achterkamertjes wel geregeld! Op het GroenLinks ‘Rode Khmer congres’ riep Sybren Kooistra, GL-campagnestrateeg op voor een cordon- sanitair van de PVV die hij, net als Kamerlid Corinne Ellemeet een fascistische en extreemrechtse partij noemde die bestreden moet worden. Noord-Koreaanse taal, terwijl de top van de Partij tevreden op de eerste rij zat. Ook hun strategie, hoe met de zo ‘fascistische collega-Kamerleden’ in het democratisch gekozen parlement om te gaan, werd er omarmd!

Een GroenLinks hartklep
Maar is de partij GroenLinks zelf wel zo ‘zuiver op de graat’, om maar eens een beeldspraak te gebruiken. Onbetrouwbaar en niet helemaal eerlijk dus? Vraag dat maar aan bewoners van Amsterdam waar GroenLinks het leven van gewone mensen en ondernemers onmogelijk maakt. Deze week maakte GL-wethouder Zita Pels het nog bonter dan Rutger Groot Wassink A’dam GL-wethouder sociale zaken, Diversiteit en Democratiseringen, en dat wil wat zeggen. Zij wil met de nieuwe volkshuisvestingsplannen ouders ‘verplichten’ hun sociale huurwoning te verlaten op het moment dat de kinderen uitgevlogen zijn. Heerlijk- eerlijk GroenLinks dus! Overigens kan Tweede kamerlid Ellemeet er ook wat van! Ellemeet wil dat 70-plussers, en jullie columnist is dat inmiddels ook, niet meer automatisch dezelfde behandeling krijgen als jongere mensen. Een nieuwe hartklep of kankerbehandeling opstarten is voor GroenLinks dan niet meer vanzelfsprekend, in dat geval zou een geriater vaker mee kunnen beslissen.

RARA wat een rare mensen
Het houdt niet op bij bovengenoemde GroenLinks politici, maar het maximum aan woorden wat ik in mijn columns mag gebruiken kan al die namen niet aan. Wijnand Duyvendak, waar Jesse Klaver als GroenLinks campagneleider een hoge pet van op heeft, mag niet ontbreken. Een echte activist en kraker wiens naam ook in menig schandaal opduikt. Veroordeeld voor inbraak in het militaire MIBO-complex. Verdacht maar niet veroordeeld voor betrokkenheid bij RARA, betrokken bij een inbraak in het Ministerie van Economische Zaken. Bij door hem bedachte campagnes was hij groot voorstander van burgerlijke ongehoorzaamheid. En als redacteur van actiekrant Bluf was hij verantwoordelijk voor de publicatie van adressen van hoge ambtenaren. In zijn Bluf krant riep hij lezers onder de kop; ‘inbreken kan iedereen’ op deze onruststokers (lees) ambtenaren, op te zoeken. Bij een van die ambtenaren werd door brandende lappen door de brievenbus te doen zelfs brandgesticht. Je moet maar trots zijn op zo’n campagneleider net als GroenLinks Jesse Klaver dat is op zijn Paultje Rosenmöller.

Pol Pot verwijt de ketel
De partij kende nog Farah Karimi die actief was voor een terreurbeweging en Jack Bogers die na de moord op Pim Fortuyn zijn geheimhoudingsplicht brak en de collega van Volkert van der Graaf inseinde, waarna er 200 bestanden van diens computer gewist konden worden. Of GroenLinks-senator Sam Pormes die had deelgenomen aan een terroristisch trainingskamp in Zuid-Jemen. Dit soort GroenLinks voorbeeldfuncties zal niemand meer verbazen, wetende dat GL-fractievoorzitter in de Eerste kamer Paul Rosenmöller bestuurslid was van de GML; Groep Marxisten- Leninisten. Met ‘geweldbereid’ streefde die naar een communistische staat in Nederland en sympathiseerde met foute communistische regimes als Pol Pot’s Rode Khmer in Cambodja. En niet te vergeten het schandalig veelvuldig gegraai van Rosenmöller via commissariaten bij organisaties! Dus zegt Ed Bok(t) tegen GroenLinks, Pol Pot verwijt de ketel dat die groen is!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen