Column: Ed Bok(t) over het foute Kerstverhaal

Foto:

Column: Ed Bok(t) over het foute Kerstverhaal.

Mening met een knipoog 
Tja lieve lezers, maar wat graag schrijf ik als Ed Bok(t) in mijn laatste column van dit jaar, zo rond ‘Kerst 2022’ een positieve column. De spiegel die ik als columnist lezers voorhoud is, realiseer ik mijzelf toch, vooral mijn eigen ‘spiegelbeeld’ op wat er allemaal mis is in dit land. Tja en daar kun je het als lezer mee eens zijn, een ‘beetje’ of helemaal ‘niet’ mee eens zijn! De meeste columnisten schrijven hun columns dan ook met een ‘knipoog’ om hun kritische mening door wat humor enigszins te nuanceren, vooral bedoeld om een lachje op de mond van de lezers te krijgen. Inmiddels heeft Ed Bok(t) via Ermelo.nieuws.nl en diverse social mediakanalen zoals Twitter een flink aantal trouwe volgers waarvan soms een leuke reactie komt. Nu is een columnist per definitie niet uit op reacties en discussies, daar zijn columns niet voor bedoeld maar het motiveert wel en is toch ook wel een reden ermee door te gaan!

Rob Jette als Balthasar
Het zou voor mijn Kerstcolumn geweldig zijn te kunnen schrijven dat de oorlog in Oekraïne over is. Dat Poetin, die deze gruwelijke oorlog begonnen is, samen met Amerika, de EU en Mark Rutte pogingen doen vredesgesprekken op gang te brengen en dat er per direct een wapenstilstand wordt afkondigd en Kerstavond de vrede wordt getekend. De realiteit is echter dat Poetin niet zal stoppen, dat de EU en Amerika weer voor ‘miljarden’ aan wapens sturen zodat er ook tijdens de Kerstdagen gevochten blijft worden. Wat het in mijn column ook goed zou doen is het nieuws dat de duizenden ouders die door de ‘toeslagenaffaire’ getroffen zijn allemaal gerechtigheid en genoegdoening hebben gekregen en dat gezinnen met kinderen die ‘onterecht’ aan hun ouders onttrokken werden weer herenigd zijn. Zeg maar een beetje het Kerstgevoel van de Drie Wijzen uit het Oosten die volgens de Bijbel op weg waren met cadeaus als goud, mirre en wierook. Zien jullie het voor je, onze minister Rob Jette verkleed als de jonge ‘Balthasar’ uit Azië, die met zijn cadeau aan ons de show dacht te stelen met zijn mislukte prijsplafond voor energiekosten maar wiens gulle gift als Mirre voor de zon zal verdwijnen als in januari de BTW van 9% naar 21% verhoogd wordt.

Parlementaire pensioen enquête
Tja lieve lezers, er zou voor het ultieme Kerstgevoel bij ons burgers met een daadkrachtig en verstandig Kabinet best goed nieuws te melden kunnen zijn, maar helaas. Ed Bok(t) heeft in zijn columns vaak geschreven over hoe ons ooit zo gave landje door twaalf jaar Mark Rutte beleid naar de Filistijnen gaat. Tja en het wordt er met de dag ook steeds beroerder op. We moeten volgend jaar weer bezuinigen, de belastingen gaan weer stijgen, MKB- bedrijven zullen failliet gaan en steeds meer mensen worden brodeloos. De woonlasten, de dagelijkse boodschappen en energieprijzen zullen onbetaalbaar worden, de rijen voor de voedselbank langer. De wachtlijsten van de zorg langer, wachten op een huis langer en dan dreigt er nog een ramp te gebeuren met de pensioenen van ‘miljoenen’ gepensioneerden en toekomstig gepensioneerden door een gedrocht ‘de nieuwe pensioenwet’. Een ‘casinopensioen’ met mogelijk desastreuze gevolgen waar ‘deskundigen’ waarschuwen om het niet te doen maar die er door de coalitie wordt doorgedrukt! Dat wordt dus naast de parlementaire toeslagen enquête’, de ‘gaswinning’ en de corona enquête het volgende hoofdpijndossier en enquête!

Koning Casper met bril op de neus
Maar beste lezers, de klapper van het jaar van dit Kabinet is toch wel de soap rond excuses voor het slavernijverleden! Mark Rutte stelde nog heel stoer dat er door het kabinet geen ‘excuses’ gemaakt zouden worden, maar ja ‘Queen Kaag’ regeert! Zo kan het dus verkeren dat er excuses worden aangeboden op een manier en tijdstip die de nazaten van tot slaaf gemaakte onderdanen, actiegroepen en bestuurders zelf niet willen! Tsja en toch vliegen ministers langs de eilanden en naar Suriname in wat voor huidskleur dan ook, om te gaan onderhandelen over kwijtscheldingen van schulden en over financiële tegemoetkomingen. Zo bleek althans uit het cadeau (lees eis) die een van de drie wijzen, de donkere als Koning Casper verklede nazaat kwam brengen. Hij zette zijn zwarte leesbril eens goed achterop de neus en zei; wij denken zelf niet aan honderden miljoenen maar meer aan miljarden! Tja en zo werd het toch een fout Kerstverhaal, maar wenst Ed Bok(t) iedereen wel fijne feestdagen!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen