Column: Ed Bok(t) over ‘onderbroekenlol’ op Ministerie van Financiën

Foto:

Column: Ed Bok(t) over ‘onderbroekenlol’ op Ministerie van Financiën.

Ongegeneerd uitrollen
Tja lieve lezers, de ministers en staatssecretarissen van het ‘herintrederskabinet Kaag-1’ munten nu niet bepaald uit in praktische kennis van zaken rond hun ministerie. Ze zijn er door Rutte en Kaag neergezet als een soort van afleidingsmanoeuvre van het echte werk waar die twee mee bezig zijn. Namelijk het ontmantelen van ons land als soevereine staat. Met de werkervaring van Wopke Hoekstra bij Shell en partner bij organisatieadviesbureau McKinsey kom je op Financiën nog wel weg. En eerlijk = eerlijk, daar deed hij het niet eens slecht. Maar Wopke is als herintreder op Buitenlandse Zaken terechtgekomen. Daar zit je dus omdat je erg veel van vliegen en veel van huis weg zijn houdt. Maar Ed Bok(t) denkt dat de belangrijkste reden dat Hoekstra daar en niet op Financiën zit is dat ‘Queen Kaag’ op die positie wil zitten. Simpelweg omdat een ministerspost op Financiën de belangrijkste en meest invloedrijke functie is. Je runt er, ondanks dat je er geen ruk van snapt, middels de begroting de belastingen en de staatskas de Financiën van het land. En bovendien kun je op die positie gewoon ongegeneerd de EU-agenda van Ursula van der Leyen en de agenda van het World Economic Forum uitrollen. En dat zullen we weten als het over onze eigen financiën gaat!

Lingerie set voor Klaas Knot
Er wordt vanuit de genoemde agenda’s, waar Nederland binnen de EU een voortrekkersrol heeft en Koningin Maxima vanuit het WEF o.a. bij de VN reclame voor maakt, hard gewerkt aan een nieuw monetair systeem de digitale Euro. Oftewel CBDC wat staat voor central bank digital currency. Maar als CBDC wordt toegestaan kan dat niet alleen het einde van geld zijn, van cash geld, maar ook het einde betekenen van de menselijke vrijheid! Als je nu een spannend lingeriesetje koopt, ik roep maar wat hoor, en je betaalt cash is die aankoop anoniem totdat je het aantrekt. Enfin, vul maar in. Pin je het bedrag, dan is nu alleen je eigen bank op de hoogte van je verleidingstactiek aankopen. Daar is nog mee te leven! Maar met CBDC is ook Klaas Knot van de Nederlandse Bank op de hoogte. En of je dat nu wilt? Maar lieve lezers, als het huidige financiële stelsel dus wordt vervangen door ‘Central Bank Digital Currency’ krijgt de overheid macht in handen die ook verkeerd kan worden gebruikt. Zeker als het, en die plannen zijn er wel degelijk, gaat lijken op het ‘Surveillance en Sociaalkredietsysteem’ als in China. Met de koppeling van je medisch dossier, je CO2 budget en wat er allemaal nog meer kan, kun je door de overheid beperkt worden in wat je kan of gelimiteerd wat je mag kopen!

Een onderbroek van de Zeeman
Een ‘gevaarlijk’ begin van controle op wat je als burger uitgeeft ligt nu al als ‘wetsvoorstel’ in de Tweede Slaapkamer, een voorstel van onze minister van Financiën Queen Kaag. Het gaat haar zogenaamd om de controle op witwassen, oftewel het legaal maken van crimineel geld zo is te lezen. Maar het wetsvoorstel heeft ook een zeer wrange keerzijde en kan tevens een opstap zijn naar CBDC. Overigens hebben ‘banken’ als o.a de ING en ABN Amro verzuimd om dit criminele witwassen te controleren en te voorkomen, en hebben daarvoor al honderden miljoenen euro’s aan boetes gekregen die hun klanten uiteindelijk betaald hebben. Aan het voorstel van Kaag, wat nu al een ‘bancair sleepnet’ wordt genoemd, kleven heel veel privacy issues. Alle betalingen van ons burgers boven 100 euro zullen ter controle in een database worden opgeslagen. Dus ook jouw spannende lingeriesetje, want dat is zeker niet goedkoop! De monitoring, gebruik makend van algoritmes van die ca 10 miljard transacties op jaarbasis van 35 miljoen cliënten wordt aan een derde partij uitbesteed. Overigens, en dat belooft al niet veel goeds hebben ABN Amro, ING, Rabobank, Triodos en de Volksbank zich voor die gezamenlijke monitoring al verenigd in een samenwerkingsverband Transactie Monitoring Nederland (TMNL). We hebben bij de belastingdienst al kunnen zien dat algoritmes mensen kunnen stigmatiseren en de vraag is dan ook of banken zich gaan laten leiden door een PC. Dat jouw spannende lingeriesetje mogelijk door Klaas Knot, door de ambtenaren van het ministerie van Financiën en straks ook nog de medewerkers van de TMNL wordt besproken is niet echt een prettig vooruitzicht! Ed Bok(t) gaat dus voor een onderbroek van de Zeeman!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen