Column: Ed Bok(t) over prutsers met smetvrees in de Tweede Kamer

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column: Ed Bok(t) over prutsers met smetvrees in de Tweede Kamer.

Geen ja en geen neen
Ik hoor het de ambtenaar zeggen; Jullie zijn voor mij, ambtenaar van de burgerlijke stand verschenen, om, in tegenwoordigheid van ons allen te verklaren dat je bereid bent je aan de wettelijke verplichtingen te houden. Ik verzoek beiden op te staan en elkaar de rechterhand te geven en mijn vraag te beantwoorden: Verklaart u, Pieter Enneüs H., Esther X. aan te nemen tot uw wettige echtgenote en belooft u getrouw alle plichten te vervullen die door de wet aan de huwelijkse staat worden verbonden? Wat is daarop uw antwoord? Ehh tja, dank voor uw vraag en ehh ik ben inderdaad, als ik uw vraag ehh juist heb geïnterpreteerd naar hier gekomen om in de echt te worden verbonden. Ik wil, in antwoord op de vraag die u mij zojuist stelde, een vraag die velen hier aanwezig in deze kamer maar ook buiten deze kamer bezighoudt er nog wel iets over zeggen. Het is een complexe vraag die een ‘weloverwogen’ antwoord verdient, laten ik daar vooral heel eerlijk in zijn. Ook ik ken de consequenties, verbonden aan mijn antwoord op uw vraag. Mijn antwoord is dat iedere man in deze positie dit wel wil maar, ehh en laat ik daar ook heel helder zijn, ik ga over mijn eigen antwoorden!

Een groene aap als woordenkunstenaar
Zou dat het antwoord zijn geweest van Pieter Enneüs Heerma, fractievoorzitter van het CDA toen hij in het huwelijksbootje wilde stappen met zijn Esther. Ed Bok(t) denkt dat Pieter toen voor de laatste keer met ‘JA’ antwoorde, want in de politiek en helemaal in de Tweede Kamer is een vraag met simpel ja of neen beantwoorden zo zeldzaam als een groene aap. Oeverloos geouweneel, gehakkel, ge ehhh, de ‘kunst’ om in een woordenbrij feitelijk niets te zeggen of te bevestigen. Het is werkelijk ‘tenenkrommend’ zo bleek weer tijdens het aangevraagde ‘spoeddebat’ over de uitspraken van minister Hoekstra die met zijn stoere interview over de stikstofcrisis richting de Provinciale statenverkiezingen de kloten van het CDA wilde redden. De ex- McKinsey accountant was op Financiën nog geloofwaardig, maar als fractievoorzitter, een brekebeen voor het CDA. Pieter Enneüs Heerma ‘de hakkelaar’ is hem opgevolgd nadat Sigrid Kaag haar zinnen had gezet op Financiën, omdat dat de belangrijkste post is en Flopke dus minister van Buitenlandse onzin mocht worden. Snappen jullie het nog, ministers die op posten zitten waar ze ‘ruk’ verstand van hebben, ga ze stuk voor stuk maar na. Het zijn allen vazallen van Kaag en Rutte die hen helpen zo hun ingezette afbraakbeleid gestalte te geven.

Boeren de loopgraven in
De stikstofcrisis zal zich zo ontvouwen zoals aan de tekentafel bedacht. Onze boeren kunnen dus alvast beginnen loopgraven te maken, de hooivorken te slijpen en het rollend materieel te voorzien van kogel kanonslopen om onteigening van hun grond te voorkomen. Grond die, niet zoals men ons wil doen geloven voor stikstofreductie weg moet, maar om 100 duizenden woningen te bouwen in ons overbevolkte landje. Dit najaar moeten er 20.000 statushouders een huis krijgen is uit het laatste asielcrisis overleg bekend gemaakt. De overheid wil meer flexwoningen- gezamenlijke huizen en stelt ruim 730 miljoen beschikbaar om de ‘asielcrisis’ over de schutting van de Gemeentes te gooien met plannen die onhaalbaar zijn en met geld, ons geld, terwijl de eigen bevolking die nu al of straks de energierekening en boodschappen niet meer kunnen betalen in de spreekwoordelijke stront kunnen zakken. Tja dus weer met dwang tot verplichting en natuurlijk meer geld, meer woningen en géén tijdelijke asielstop.

Smetvrees bij Attje Uilskuiken
Onze regering bestaat uit prutsers die geen oplossing hebben voor de vele crisissen waar zij de bevolking de afgelopen jaren in hebben gestort, die ze klaarblijkelijk niet willen oplossen! Zelfs de ‘vertrouwenscrisis’ die het CDA heeft veroorzaakt leidt vooralsnog niet tot de door velen gewenste kabinetscrisis en dus nieuwe verkiezingen. En naast al dit vreselijks blijken Tweede Kamerleden ook nog last van ‘smetvrees’ te hebben. Dat bleek bij het debat waar Ralf Dekker, oud lid van de raad van bestuur van de Rabobank en nieuw Tweede kamerlid namens Forum voor Democratie, zijn ‘maidenspeech’ hield. Het is de gewoonte dat je, naast een bos bloemen van de aanwezige Kamerleden, een hand krijgt. Helaas gold dat niet voor de D’66- en VVD-top en Attje Uilskuiken! Is het gewoon super onbeschoft of toch smetvrees!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen