Column: Ed Bok(t) over de plofkoffer van Sigrid Kaag

Foto: EdBokt/ermelo.nieuws.nl

Column: Ed Bok(t) over de plofkoffer van Sigrid Kaag. 

Brood en waspoeder
Tja beste lezers, het zal menigeen inmiddels niet zijn ontgaan dat de huishoudportemonnee al lang voor het spreekwoordelijke ‘einde van de maand’ leeg is. Maar liefst één op de drie huishoudens worstelt met het rond krijgen van de ‘eigen’ begroting en komt binnen enkele maanden in de knel. En meer dan 1.000.000 huishoudens kunnen de rekeningen simpelweg niet meer betalen en dreigen in de schuldsanering te komen. In plaats van maandbedragen voor energie verhogen, verlagen mensen deze om simpelweg rekeningen te kunnen betalen. Het is zoals Queen El KaQ, minister van Financiën zei; ‘We moeten beseffen dat we samen een stukje armer zullen worden!’. Nu geldt ‘samen’ alleen voor ‘Nederlandse burgers’, want onze Haagse bestuurselite lijdt zelf totaal niet onder ‘crisissen’ die zij met hun wanbeleid hebben veroorzaakt. Ze wonen op stand, doen zelf geen boodschappen, hebben geen flauw idee wat een brood of een pak waspoeder kost, en laten de vele rijen op Schiphol ver achter zich als ze in het regeringsvliegtuig de wereld overvliegen om daar de flinke jongen uit te hangen. ‘Wie zijn die mensen’, vroeg Kaag zich af toen zij achterin de auto zat in de NPO66 docu om haar in het Torentje te krijgen! Nou Kaag dat zijn mensen die door u naar de ‘schuldsanering’ gaan!

Op vakantie naar Beiroet
Voor veel Nederlanders blijft het met 10% inflatie en alsmaar stijgende prijzen dus zorgen bij de kassa of je wel genoeg saldo hebt. De energierekening stijgt tot 4500 – 6500 euro per jaar, en door stijgende prijzen in de supermarkten kosten de boodschappen al 1500 euro meer als vorig jaar. Onze minister van Financiën Queen KaQ hoor je daar niet over, die twittert vanaf haar vakantieadres hoe moeilijk mensen in Beiroet het hebben terwijl Nederlanders wakker liggen van hun financiële problemen en de stress als er een ‘blauwe envelop’ binnenkomt. Ik hoor jullie denken; geldt dat ook voor de mensen die uren in de rij staan op Schiphol om vakantie te kunnen vieren en voor die mensen die op de overvolle terrassen zitten? Ed Bok(t) vreest van wel. Veel van die mensen vieren hun door Corona uitgestelde vakanties, pakken gezellig een terrasje ondanks belachelijke Horecaprijzen. Maar ja, ook die mensen moeten straks duizenden euro’s energie nabetalen als ze hun maandbedrag niet hebben aangepast. Is dat ‘huishoudelijk mismanagement’ te noemen of volgen die mensen het voorbeeld dat hun regering ze al meer dan 12 jaar geeft. Lekker potverteren en later zien we wel wie voor de kosten opdraait. Helaas gaat die vlieger dus niet op voor ons burgers, want wij moeten in tegenstelling tot de regering wel onze meerkosten betalen en zo word je dubbel genaaid!

Attje Uilskuiken op vakantie
Er wordt op een geheime plek door 4 fractievoorzitters van de coalitiepartijen onderhandelt over wat er moet gebeuren. Toen zij echter in de Kamer voorstellen van de oppositie kregen om o.a de BTW of accijns te verlagen werden die moties door de coalitie massaal verworpen, inclusief Attje Uilskuiken van de PvdA. Ook de motie-Omtzigt ‘verlaging energiebelasting’ op gas werd verworpen door de coalitie inclusief de PvdA en de PvdD! Dat er nu dus geen breed Kamerdebat over wordt gevoerd maar weer in de achterkamertjes wordt geritseld, belooft niet veel goeds. Ook omdat Marx Rutte reeds heeft gezegd dit jaar niet veel meer voor onze Nederlandse burgers te kunnen doen. Rutte kennende wordt het een sigaar uit eigen doos! De achterlijke hoedjes op Prinsjesdag zullen wat Ed Bok(t) betreft beter vervangen kunnen worden door een helm. En dan hebben we op die derde dinsdag in september het koffertje van de Minister van Financiën ook nog waar de ‘miljoenennota en de Rijksbegroting’ in zit. Tja lieve lezers, Ed Bok(t) hoopt dat deze vervangen wordt door een diplomatenkoffer met daarin een enkele reis naar een heel ver en verlaten eiland voor alle Kabinetsleden en voor Attje Uilskuiken. Doe er wat mij betreft gratis een reiskoffer bij. Maar het allerliefste heb ik een plofkoffer die, zodra Queen KaQ deze opent, met een enorme plof alle Kabinetsplannen, inclusief de stikstof, Corona en Klimaatplannen vernietigt, er verkiezingen komen en we met de miljarden die vrij komen eindelijk onze burgers steunen en het land weer gaan besturen!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen