Column: Ed Bok(t) over D’66 Godfather Frank Masmeijer

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column: Ed Bok(t) over D’66 Godfather Frank Masmeijer.

Ed Bok(t) als talentvolle linksback
Je bent bekend als voormalig televisiepresentator, semiprofessioneel voetballer, zanger en horecaondernemer! Nu word je in Nederland op Internet al snel van alles toegedicht. Want semiprofessioneel voetballer klinkt aardig, maar wat stelt het voor. Twee jaar woonde Frank Masmeijer in het voetbalinternaat van Go Ahead Eagles, behaalde er zijn Vwo-diploma en speelde in zijn tienerjaren in het jeugdteam. Daarna als amateur bij FC Hilversum dat niet toevallig dat jaar in 1984 degradeerde. Dus vertrok Frank naar het Spaanse Majorca waar hij wat maanden als sport-entertrainer in een hotel werkzaam was. Tja een semiprofessionele voetbalcarrière! Ik ben in mijn jeugd bij DVS’33 als ‘veelbelovende’ linksback afgehaakt met een knieblessure (Bron Wikipedia), maar wie met mij gevoetbald heeft weet dat ik er gewoon geen ruk van kon! Mijn vader, zelf ooit een begenadigd voetballer, linksbuiten riep, herinner ik mij van de zijlijn een keer geërgerd toe; je moet met je benen voetballen, niet met je bek! Tja beste lezers bij ‘vlot met je bek zijn’ lagen voor Ed Bok(t), net als bij Frank Masmeijer zo is later gebleken mogelijkheden. Overigens dat van Wikipedia en mijn voetbalcarrière verzin ik, maar dat ik er geen ruk van kon en zelfs uit een corner de bal amper voor de goal kreeg niet!

Plaksnor op half zeven
Er is nog een parallel tussen Frank en Ed Bok(t), dat wil zeggen die had er kunnen zijn op het gebied van entertainment. Het doek ging open en daar zat Ed Bok(t) met de dienstmeid van de barones, verliefd met een kop koffie en een gebakje in een veel te groot uniform met een kriebelige plaksnor die op half zeven hing. Nog geen hapje genomen of de Barones kwam de trap af en vluchtte ik, na de dienstmeid een kusje te hebben gegeven, zonder tekst door het raam naar buiten. Aan het einde van het stuk moest ik als een soort van Bromsnor iemand, wederom zonder tekst maar wel met de plaksnor arresteren, en viel daarna direct het doek! Dat doek viel ook voor Frank Masmeijer na een carrière als NCRV-presentator waar in 1994 een einde aan kwam omdat hij niet meer in de programmering paste. Er ontstond ‘tumult’ toen bleek dat Frank Masmeijer in zijn laatste show een persoonlijke vriend een droomreis had laten winnen. Tja natuurlijk ontkende Frank, maar later beweerde de vriend dat Frank hem, voorafgaand aan de show het juiste antwoord op een vraag had doorgespeeld! Franks avontuur bij de sportquiz Aanvalluh voor Sport 7 van producent John de Mol, waarvoor hij in een week dertig afleveringen had opgenomen, eindigde na drie maanden toen de zender ophield te bestaan en Masmeijer ’s rol op de televisie daarna definitief was uitgespeeld!

Filmacteur of D’66 politicus
Frank kwam, net als Ed Bok(t) na zijn mislukte carrière als toneelspeler en zijn mislukte school, in de Horeca. Tja beste lezers, ik ben blijven zitten omdat ik, ondanks dat mijn rol beperkt en zonder tekst was, het vaakst afwezig was in de klas om te repeteren voor mijn rol als politieagent. Tja, je moet iets de schuld geven toch. Franks carrière in de Belgische horeca eindigde in mineur nadat zijn horecazaak de Bastille in Sint-Niklaas na minder dan een jaar in 2013 failliet ging! Na mijn horecaverleden heb ik het licht gezien, ben gaan studeren en heb carrière gemaakt, maar Masmeijer zag ook het licht, maar dan wel die van een ‘luchtplaats’ in een Belgische gevangenis! Wie exact wil weten waaraan Masmeijer zich schuldig schijnt te hebben gemaakt en tot negen jaar cel is veroordeeld? Er is informatie over een groenteboer en een familielid die in de Antwerpse haven werkte en over de smokkel van 467 kilo cocaïne verstopt in een pallet bananen uit Zuid-Amerika te vinden, waarvan nu misschien wel een speelfilm gemaakt gaat worden. Met dank aan een rechter en aan de D’66 Minister Franc Weereenkind die tegen het advies van het Openbaar ministerie in Frank Masmeijer gratie verleende, heeft Koning Willem Alexander die zich nog zo uitsprak tegen drugscriminaliteit, het gratieverzoek met een handtekening bezegeld. Gaat Frank nu een carrière maken als acteur en hoofdrol in een soort van Godfather of gaat hij voor D’66 de politiek in? Wie weet want liegen kan hij, die kwaliteit kan Frank Masmeijer zeker niet worden ontzegd!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen