Column: Ed Bokt over bejaarde lijken in de kast

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column: Ed Bokt over bejaarde lijken in de kast. 

Het komt niet goed
Tja lieve lezers, het nieuws in Nederland wordt de afgelopen weken gedomineerd door de boerenprotesten tegen het stikstofbeleid. En wie denkt dat, nu er een soort van zeg maar gespreksleider is benoemd tussen de overheid en de boeren om daarmee de protesten te bezweren die heeft het mis. Met het aanstellen van zijn VVD-coryfee Johan Remkes, die de gesprekken tussen boeren, het kabinet, provincies en andere organisaties moet gaan leiden steekt Marx Rutte meer dan bewust de lont in het spreekwoordelijke kruitvat. Want als je als Kabinet stelt dat de stikstofplannen gewoon zullen worden uitgevoerd dan heeft ‘aan tafel’ komen voor LTO, Agractie en Farmers Defence Force weinig zin. MP Marx Rutte kan dan wel heel arrogant zeggen dat het goed komt, maar dat doet het niet. Zeker niet als de architect van zijn ‘Kabinet’ en van het ‘stikstofbeleid’, wat Remkes is, die gesprekken moet voeren.

Weigering wens meerderheid
Die Johan Remkes kan beter terug naar de tekentafel met zijn Kabinet. Want als alle partijen in de Tweede Kamer voor een ingediende motie stemmen die een langjarige strategie voor voedselzekerheid en energiezekerheid voor Nederlandse huishoudens voorstelt, en die dan vervolgens door VVD, D’66, CDA en CU wordt verworpen, is er echt iets vreselijks mis in de hoofden van de coalitie. Er worden ondemocratische besluiten genomen en met miljarden gegooid die betrekking hebben op ‘buitenlandpolitiek’, terwijl miljoenen Nederlanders in de kou blijven staan en van crisis in crisis belanden en die op Prinsjesdag getrakteerd worden op nog meer financiële ellende! In een poging de ‘middenklasse’ iets tegemoet te komen stelde de Kamer, incl. VVD voor extra btw-inkomsten terug te geven aan middeninkomens om hun koopkrachtpijn te verlichten. Wat de VVD-premier Rutte simpelweg weigert uit te voeren! Een regelrechte schoffering aan de Kamer en Nederlanders die het zwaar hebben.

Neeltje Kroes in taxi
De VVD lijkt het politieke monopolie te hebben op schofferen van Nederlanders en fraude- en integriteitskwesties getuige VVD-coryfee Neelie Kroes in het nieuws. Neelie (Smit-) Kroes haar rol, het toekennen van miljoenen staatssteun in de TCR-affaire leidde in 1997 tot een parlementair onderzoek, waar bleek dat Tena-Lady Neelie gelekt had, maar het leidde niet tot strafvervolging tegen TCR zodat Kroes als minister uit de wind bleef! Dat was overigens niet de enige integriteitskwestie van Neelie! Maar ja, VVD mensen met een ‘integriteitsverleden’ duiken altijd weer ergens op waar het om macht en om de knikkers gaat. Want nu is bekend dat zij tegen alle gemaakte afspraken in illegaal voor Uber bij Kabinet Rutte lobbyde. Neelie, tot eind 2014 Eurocommissaris van digitale zaken, wilde direct in 2015 betaald aan de slag in een hoge adviesraad bij Uber! En ondanks een ‘Neen” van baas Juncker op haar verzoek die overstap te maken bleef Kroes dus lobbyen voor een ‘gunstiger taxiwetgeving’ voor Uber, en probeerde informele afspraken op de zetten met o.a VVD-minister Kamp van EZ en stuurde app-berichten aan Mark Rutte die gedicteerd waren door een van Ubers hoofdlobbyisten.

Terminale cabaretier Freek
Ed Bok(t) zag dat Neelie Kroes op Twitter trending was en dacht eerst dat ze overleden was. Gelukkig bleek dit, ondanks dat ze niet ‘lekker fris oogt’, niet het geval te zijn. Blij voor haar en blij voor de democratische rechtstaat waar Rutte het altijd over heeft, dan kan ze alsnog vervolgd worden voor fraude en misleiding. Of gaat dat dan weer te ver? Tja lieve lezers, het was toch al de week van ‘schofferen’ op TV en de MSM. Maar voor Ed Bok(t) was de eerste prijs deze week voor de meest beledigende en shockerende uitspraak voor Freek de Jonge, de net zo ‘niet fris ogende’ ex-cabaretier. Ik zeg met opzet ex-cabaretier, want om Freek kan ik al lang niet meer lachen. Freek de Jonge, die op zijn 77ste nog een reputatie hoog schijnt te moeten houden van onsmakelijke- en onpasselijke grappen, plaatste op Twitter bij de foto van de terminaal zieke Aart (69) die dankzij Stichting Ambulance wens zijn laatste wens, het concert van de Rolling Stones mee te maken vanuit het ziekenhuisbed in vervulling liet gaan de tekst; Iemand die geen zin heeft om zijn bed uit te komen voor de Stones. Tsja dan ben je voor mij een cabaretier die heel ver over de datum is, zeg maar een terminale cabaretier!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen