Column: EdBokt over ‘de vijftig tinten grijs’ van Hugo de Jonge

Foto:

Column: EdBokt over ‘de vijftig tinten grijs’ van Hugo de Jonge.

De drang naar dwang
Tja lieve lezers, onze Minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke ordening Hugo de Jonge, geboren in het Zeeuwse Bruinisse kent een toch wel heel opmerkelijke carrière. Hugo’s vader was predikant van de Hervormde kerk aldaar. Dus van wie Hugo zijn breedsprakigheid, weidse armgebaren, gevouwen handen en het hupje tijdens zijn betogen van heeft, is wel duidelijk. Onze Minister haalde de Havo en volgde daarna een opleiding tot leraar. Zich beter en interessanter voordoen dan Hugo werkelijk is hielp hem toen ook al. Want na amper één jaar leerkracht te zijn geweest werd hij er adjunct-directeur, en drie jaar later op voorspraak van oud-Tweede Kamerlid Jan de Vries beleidsmedewerker Onderwijs van de CDA-fractie. Hij ouweneelde zich in enkele jaren via CDA-kruiwagens tot wethouder van Onderwijs, Jeugd en Gezin in Rotterdam, waar hij toen ook al omstreden plannen had. Zo wilde hij een landelijke verplichte anticonceptie voor ouders die niet in staat waren tot verantwoord ouderschap en wilde hij een Islamitische scholengemeenschap sluiten. Hij voelde toen al drang tot dwang!

Vrijwillig is niet stiekem toch verplicht
We kennen onderhand, mede dankzij allerlei WOB-verzoeken en samenvattingen wat onze Nationale clown Hugo allemaal beweerde, dat Hugo ook in de Corona aanpak ging voor drang en dwang! Vrijwillig wordt stiekem niet verplicht, daar gaan we vóór liggen en daar hield zijn liegen, bedriegen en het geven van een valse voorstelling van zaken helaas nog niet op. We kennen de mondkapjesdeal met zijn CDA-maatje Sywert, maar nog erger, ruim 5 miljard aan uitgaven zijn niet te traceren en kunnen niet verantwoord worden. Onhoudbaar werd Hugo als Minister van VWS, hoe leuk hij al deze ellende ook vond en hoe graag hij het had willen afmaken. Maar ja, functie elders is bij Marx Rutte de ultieme oplossing als iemands leugens ook op de Minister-President kunnen afstralen. Dus werd er voor Hugo iets anders bedacht. Hugo ging voor woningen zorgen om o.a. tienduizenden Nederlanders die al mega lang op de wachtlijst staan aan een woning te helpen! En kregen we dus weer een Minister van Volkshuisvesting en RO, en werd de duurste fotograaf ingehuurd om Nederlands grootste politieke ijdeltuit en onbenul ooit weer prominent en met schoenen in beeld te brengen.

Een dikke hondendrol is genoeg
Een miljoen woningen werd iets minder realistisch veranderd in 100.000 woningen in 2024, maar Hugo ging daadkrachtig aan de slag, ondersteund met zijn kenmerkende en krachtige uitspraken! Op Johan Vollenbroek, die gezien zijn bleke uiterlijk geheelonthouder moet zijn van alles wat de gemiddelde Nederlander lekker vindt, had Hugo de Jonge niet gerekend. De milieuactivist maakt handig gebruik van de achterlijke rekenregels die onze Overheid zelf bij de EU heeft opgegeven. Elk stukje natura 2000 zelfs ter grootte van een postzegel werd aan de EU opgegeven. Daarnaast rekenen wij in Nederland met een maximale stikstofneerslag per hectare per jaar van 0,9 gram per hectare, waar dat in Duitsland maar liefst 100 gram is en in Denemarken 200 gram. Het is hier zo erg dat als een hond heeft zitten schijten, er in dat gebied al een stikstofprobleem is. De politiek heeft hele domme of misschien wel opzettelijk onhaalbare doelstellingen vastgelegd, stikstof is dus niet het probleem maar de politiek zelf!

Hugo boeit vrouw aan beddenspijlen
En Hugo, die dramt gewoon door! Hele wijken moeten van Hugo verplicht van het gas af om de doelen te halen en om eerder onafhankelijk te zijn van Russisch gas. Een ‘achterlijk’ plan en tevens om zoveel praktische redenen onhaalbaar, maar niet voor Hugo met zijn drang tot dwang. Mensen moeten verplicht naar een hybride warmtepomp als de CV aan vervanging toe is. Wederom een ‘achterlijk’ en voor veel mensen een onbetaalbaar plan, maar ook in de praktijk met het tekort aan vakmensen en materiaal compleet onrealistisch. Zou Hugo soms van de vijftig tinten grijs zijn en zijn vrouw geboeid aan de beddenspijlen onderwerpen aan zijn drang tot dwang? Het meest recente bewijs van zijn onkunde als Minister en zijn dedain naar belastingbetalende Nederlanders die ik weet niet hoe lang op een huis wachten, is zijn plan en dwang om midden in een woon- en asielcrisis voorrang te geven aan statushouders. De egotripper bracht als Minister van VWS met zijn beleid onze volksgezondheid langdurige schade toe en is nu als Minister brokkenpiloot van Volkshuisvesting serieel schaamteloos!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen