Column: Ed Bok(t) tegen Klaver, Kaag, Flopke en Mark; How Dare You!

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t) tegen Klaver, Kaag, Flopke en Mark; How Dare You!

Biertje van 12 miljard
Tja beste lezers, Ed Bok(t) zit nog steeds met zijn album vol met Dickpics en zal die na alle terechte ophef over grensoverschrijdend gedrag van de diverse bekende Nederlanders ook niet meer kwijtraken, zelfs niet op ‘marktplaats’. Ik heb daarom besloten om het cadeau te doen aan Jesse Klaver, mijn meest ‘opvallende’ ‘Dickhead’ van dit moment! O ‘jeetje’, is er nog iets authentiek aan die man die tijdens ‘meetups’ de letterlijk gekopieerde tekst van Obama gebruikt, inclusief wit overhemd met de mouwen opgerold, de gebaartjes met die vingertjes en ‘pauzes’ tussen zijn ‘woordenbrij’ afgekeken van Canada’s MP Marc Trudeau. De Jesse die, lekker ‘populistisch’ jongeren 10.000 euro wilde ‘schenken’ van de 12 miljard die hij af wil pakken van Charlene Lucille de Carvalho Heineken! Kapitaal opgebouwd met gedurfd ondernemerschap. Ed Bok(t) dacht meteen aan zijn biertje en zegt; How Dare You!

δῆμος κρατειν volksheerschappij
Hebben jullie zijn oproep voor uitsluiting van partijen aan de rechterkant van het politieke spectrum niet gehoord? Hoe hij dit keer met stropdas onder een pak, het haar als Trudeau gekapt opriep onze democratie te beschermen door niet met door ‘burgers’ gekozen leden van FvD en PVV samen te werken. Mag ik Jesse, maar ook Flopke, Sigrid en Mark er even op attenderen wat democratie betekent! Democratie, van het Grieks δῆμος/dèmos, ‘volk’ en κρατειν/kratein, ‘heersen’, dus letterlijk ‘volksheerschappij’ is een bestuursvorm waarin de wil van het volk de bron is van legitieme machtsuitoefening. Maar ja, het wegens wanbeleid weggestuurde Kabinet, dat zichzelf weer herkozen heeft, merkt nu steeds meer dat het volk doorkrijgt dat de Rutte doctrine in de haarvaten van het politieke bestel en ambtenaren zit. Hoe het Coronabeleid door het Kabinet gemanipuleerd is, de belangenverstrengeling groot is en er niets veranderd aan de bestuurscultuur, maakt mij boos en zeg ik; How Dare You!!

In welke stad wil je wakker worden
De toespraak van Queen Kak gezien?? Ze waarschuwde voor rechtsextremisme van PVV en FvD en vroeg op haar typische bekakte elitaire toontje; in welke stad wil je wakker worden? Ik dacht wat is dat nu voor vraag, dat is toch de stad waar je ook in een bed bent gestapt of ben ik nu gek? Maar de speech van Jesse Klaver heeft mij toch wel het meest boos gemaakt. Waar haalt hij de lef vandaan met partijgenoten als Corinne Ellemeet die het idee heeft om mensen van 70+ die een zware operatie moeten ondergaan eerst maar langs een geriater te sturen of ze de dure operatie wel willen, en of het überhaupt wel zin heeft. Of van kamerlid Kauthar Bouchallikht, lid geweest van de jeugd Moslimbroederschap of Wijnand Duijvendak GL-programmaschrijver, lid van de Krakersbeweging, actiegroep Onkruit, in de bak gezeten voor inbraak en verdacht van betrokkenheid bij RARA, o.a verantwoordelijk voor aanslagen op vestigingen van de Makro en op het huis van politicus Aad Kosto. Ik zeg; How Dare You!!

Rosenmöller van bond naar bonus
En dan hebben we, ‘last but not least’ Jesse zijn voorbeeld en inspirator om de politiek in te gaan, GroenLinks Eerste Kamerlid Paul Rosenmöller die vanuit een welgestelde familie, een afgebroken studie sociologie ideologisch bevlogen in de Rotterdamse havens terecht kwam. Hij werd districtsbestuurder bij de FNV en bestuurslid van de Groep Marxisten- Leninisten die ‘geweldbereid’ streefde naar een communistische staat in Nederland en sympathiseerde met foute communistische regimes als Rode Khmer in Cambodja. Zo kwam hij uiteindelijk bij GroenLinks, dat jaar opgericht uit een fusie van vier kleine linkse partijen. Enfin de rest laat zich raden! Paul Rosenmöller is, net als Wim Kok, afgegleden naar het niveau ‘grootgraaier’ uit publieke gelden en commissariaten! Paul Rosenmöller was tevens één van de politici die ‘een serieuze bijdrage” hebben geleverd aan de demonisering en daarmee medeschuldig aan de moord op Pim Fortuyn die verrassend op weg leek om Minister-President te worden. Tja en als je dan als fractievoorzitter van zo’n fout clubje nu dezelfde fout maakt, heb je er niets van geleerd. Jullie zullen wel denken, Ed Bok(t) eindigt steeds met How Dare You, daar zal die wel iets mee bedoelen en dat klopt! Ik wil, net als klimaatactiviste Greta Thunberg mijn boosheid verwoorden door tegen Jesse Klaver, maar ook Sigrid Kaag, Flopke Hoekstra, Mark Rutte en na de zondagsrust ongetwijfeld Gert Jan Segers te zeggen, How Dare You!!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen