Column: Ed Bokt over zijn dikke album vol met Dickpics

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Plakplaatje Dick Advocaat
Nou Ed Bok(t) daar ga je dan met je goeie gedrag! Ik had ze allemaal opgezocht en bewaard en ingeplakt in een heel dik album. Jaren werk en hobby. Dik Bruynestein, striptekenaar- en ook sneltekenaar die bij veel studiosport uitzendingen aan het einde van de uitzending een karikatuur tekende van de sporter van die dag en die notabene in hetzelfde dorp woonde dan Ed Bok(t) toen. Dick Bruna de wereldberoemde illustrator. Maar ook Dik Trom, Dick Bos, Dikkie Dik en wat te denken van Dick Tracey, de beroemde detective in Amerikaanse comics. Ik had ze echt van alle bekenden uit binnen- en buitenland. Dick van Dyke, wie kent hem nog de acteur en televisiepresentator met Nederlandse roots. Dick Berlijn, de generaal, en wat te denken van Dick Cheney, voormalig vicepresident van de Verenigde Staten en Dick Jol, de scheidsrechter uit Den Haag en Dick ‘ToTo’ Advocaat, wie kent hem niet, de voetbalcoach.

Grensoverschrijdende landskampioen
Ik zag mijn hele verzameling, inclusief Dick Maas, Dick Passchier en nog enkele politici wiens voornaam met Dick begon in rook opgaan. Zelfs mijn ‘allergrootste’ idool ‘Dik Voormekaar’, die ik zelfs dubbel had was niets meer waard. Tja het was soms best lastig ze te vinden, want zoek je op Dick dan kom je in vreemde situaties terecht. Dick-Dick is een historisch merk van ‘hulpmotoren’ en een ‘Dicky seat’ een zitplaats in de kofferbak van een zijspan, een Private Dick de Engelse benaming voor een privédetective, niet bepaald een aanwinst voor je album Tsja lieve lezers, na het Voice schandaal m.b.t grensoverschrijdend gedrag dacht Ed Bok(t) er nog mee weg te komen en hoopte zijn ‘Dicky Dik’ verzameling op marktplaats te slijten. Oké een Dickpic van een gemiddelde muzikant gaat nog, maar toen het nieuws naar buiten kwam dat zelfs Godenzoon Marc Overmars, directeur van landskampioen Ajax, zijn Dickpic gebruikt had was het gedaan met mijn verzameling. Want wie wil er nu nog een album vol Dickpics!

Van Dickpic naar Dickhead
Een Dickpic sturen naar vrouwelijke collega’s, wat bezielt je als man en hoe denk je eigenlijk over de persoon naar wie je deze stuurt! Stuur je nu een foto van één van mijn Dicks, dan is er niet zoveel aan de hand. Je kunt er dan nog tekst bijzetten als; zullen we een samen mijn album eens bekijken; dat is toch redelijk onschuldig of ehhh wordt dat ook al lastig. Enfin het woord ‘Dickpic’ zal trending zijn en wie weet het woord van 2022 worden. Voor mij zou het ook Dickhead worden, een grove Engelse benaming voor iemand die wij een eikel noemen, een idioot, stommeling of in de volksmond gewoon een grote lul. Tja lezers, je bent dus een Dickhead als je een Dickpic stuurt. The Voice werd er mee geconfronteerd, nu Ajax en Joost mag weten wat er nog meer boven komt drijven. O ja in de Nederlandse politiek komen ze ook voor. Vandaag werd een nieuwe Dickhead aan de lijst toegevoegd, PvdA ‘Gijs van Dijk’ een politicus en voormalig vakbondsbestuurder die per direct opstapt na beschuldiging van ongepast en grensoverschrijdend gedrag, maar of hij ook een ‘Dickpic’ heeft blijft ongewis!

Als Klaas in mijn Dickpic album
Tja, lezers, wie ik nog niet in mijn album had, maar na deze week zeker niet mag ontbreken, is Klaas Knot! Klaas, hoor ik jullie denken, die heet toch geen Dick of Dik. Neen, daar hebben jullie gelijk in, maar voor Ed Bok(t) was hij wel de ‘Dickhead’ van de week! Want wie mij, net als vele miljoenen Nederlanders een ‘vervelende boodschap’ weet te brengen verdient een plaatsje in de eregalerij. K. Knot, President van DNB, beter bekend als Klaas Beknot! Klaas ‘promoveerde’ na zijn studie op ‘begrotingstekorten en renteverschillen’ tussen landen van de Europese Unie. Nou daar heeft Klaas waarschijnlijk geen actieve herinnering meer aan. Klaas kondigde aan dat wij Nederlanders zeker nog tot een groot deel van 2023 rekening moeten houden met een mega inflatie! Die inflatie danken we aan de ECB die de rente laag houdt om Italië uit de wind te houden, met in hun kielzog nog wat Zuid Europese landen die anders ‘failliet’ zouden gaan! Tsja wij, als belastingbetalers betalen 4 miljard aan Italië met dank aan Rutte en Knot waar men nu, met ons belastinggeld, wat dus niet naar Groningen, toeslagouders of zorg gaat, hun huizen gratis verbouwen. Ben je dan een Dickhead of niet!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen