Column: Ed Bokt over de bestorming van de Tweede Kamer

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column: Ed Bokt over de bestorming van de Tweede Kamer.

Katje Schuur doet het met Jeroen Pauw
Tja lieve lezers, wat een week vol vreselijk ranzig nieuws ligt er achter ons na de onthullingen die vóór en zeker na het BNNVARA online programma #BOOS bekend werden over TheVoice. Ik had vorige week in mijn wekelijkse column reeds verteld dat ik de mogelijke aanvulling op mijn armetierige AOW als winnaar van de Voice-senior finale door het schandaal in rook zag opgaan, maar het gaat veel verder hè. Overigens verwacht Ed Bok(t) dat er gezien de enorme ophef en nieuwe berichten die opduiken er nog veel meer ellende boven tafel komt. Bedoel, als Katje Schuurman al 180 aangiften had kunnen doen en BOOS interviewer Tim Hofman die dit schandaal aan de kaak stelde zich moet excuseren voor een seksistische en vunzige video, dan is het eind zoek. Tja, je zal Jeroen Pauw heten en er prat op zijn gegaan dat je met meer dan 200 vrouwen het bed hebt gedeeld. Niet te hopen voor Jeroen dat er eentje spijt krijgt!

Je hoeft niet naar huis vannacht
Maar goh, de tekstschrijver van veel Borsato hits en ik zong ze in de auto allemaal uit volle borst mee, is toch wel heel inlevend geweest met ‘Je hoeft niet naar huis vannacht’ en ‘Als alle lichten gedoofd zijn’. “Ik kijk ze ook allemaal op YouTube”, zou Mark Rutte zeggen. Maar op een vraag van NPO politiek commentator Joost Vullings over de affaire zei hij er wijselijk, vanuit zijn VVD-ervaring met ‘seksueel overschrijdend gedrag’, niet al te veel over en viel er tijdens de persconferentie een ietwat pijnlijke stilte. Je zag Mark Rutte zelfs even kwetsbaar en onzeker kijken. Dat er weinig objectieve en moedige interviewers zijn was, zoals zo vaak, weer zijn redding. Tsja, je kunt het kakelkip Dilan Yesilgöz, minister van Justitie en Veiligheid, die het eerst probeerde bij de SP, GroenLinks (Kinky Groen) en de PvdA dan ook niet kwalijk nemen dat zij slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag een VVD-hart onder de riem stak!

Burgerlijke ongehoorzaamheid, heerlijk
Ook in het hart van de helaas reeds lang overleden en ten grave gedragen democratie, de Tweede Kamer, was het deze week weer bal toen Kamervoorzitter Firouz Alida Chaouqui, artiestennaam Vera Bergkamp, niet de broer van Dennis in de problemen kwam. Het ging mis toen D’66 fractievoorzitter Jan Paternotte zijn jasje dichtknoopte, de ‘Star Wars oren’ opzette op weg naar de interruptiemicrofoon, toen Wilders ging spreken. Jan had excuses verwacht over een Tweet die de PVV-voorman richting de ‘kakelverse’ Minister van Justitie en Veiligheid had gemaakt over de rol bij de VVD van een veroordeelde moslimterroriste en toen ook FvD Gideon van Meijeren, die Minister President Rutte knap ontmaskerde over het niet kennen van ‘WEF ‘Klaus Schwab’s boek ‘Covid-19 and the Great Reset’, massaal werd aangevallen over zijn oproep tot Burgerlijke Ongehoorzaamheid was het feest pas compleet!

Tienduizenden oudjes bestormen Tweede Kamer
Tja beste lezers, Ed Bok(t) had het allemaal net wat verwerkt, zelfs de teloorgang van onze nationale knuffel-Marokkaan Ali B uit zijn hoofd gekregen, toen hij keek naar de talkshow M van Margriet, Mark of Martin van der Linden. Dat weet ik eigenlijk nooit zo goed te duiden. En ja hoor, daar zat Gert-Jan Segers, de nationale knuffelchristen aan tafel. Sorry hoor, ik kan er niets aan doen maar als ik Gert-Jan Segers zie praten moet ik denken aan zo’n hondje op de hoedenplank van een auto die bij elke beweging van de auto wiebelt. Even hoopte ik nog dat hij terug zou komen op het coalitieplan van ontkoppeling van de AOW aan stijging met het minimumloon, een actie die door 3,3 miljoen gepensioneerden, waaronder vast ook veel christenen gewaardeerd zou worden.

Op oorlogspad
Helaas pindakaas, Gert-Jan, die voor de microfoon van Ongehoord Nederland nog stoer riep ‘ontkoppeling’ niet te accepteren, zei weer wat anders. Net zoals hij dat deed over samenwerking met Mark Rutte in een nieuwe regering, er was te veel gebeurd, we weten hoe die principiële uitspraak is afgelopen. Neen, onze Gert-Jan had tijdens het kerstreces naar de bestorming van het Capitool gekeken en vreesde, zo zei hij dat uitlatingen van Wilders en van Meijeren, eenzelfde reactie teweeg zouden kunnen brengen. Ik sloot de ogen en dacht daarbij gelukkig hoe rolstoel- en rollator onvriendelijk de toegang tot de Tweede Kamer is, stel je eens voor met tienduizenden oudjes die op oorlogspad zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen