Column: Ed Bokt over zijn vergane volkstuin en carrière als volkszanger

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Met rollator tegen hunebed geknald
Tja beste lezers, zelf heeft de 64-jarige Jetta haar rollatortje ‘veilig en wel’ naar de Drentse Hunebedden weten te manoeuvreren, terwijl de meeste van de iets oudere leeftijdsgenoten het nu maar uit moeten zoeken. In normaal Nederlands zou Ed Bok(t) zeggen; die Jetta heeft haar kontje er aardig in weten te draaien, maar ik vind dat in haar specifieke geval nogal een onsmakelijk idee en ook beeld. Vandaar ik het toch wat netter voor jullie heb geformuleerd. Ik heb het dus over oud- staatssecretaris Klijnsma die, zoals dat in politiek Den Haag werkt, een erebaantje voor haar politieke geklungel heeft gekregen als Commissaris van de Koning.

Vooruitziende blik zonder stoffer
Ed Bok(t) zal jullie even uit de droom helpen. Want behalve dat zij de sociale werkplaatsen ‘om zeep’ heeft geholpen, en nog meer onzinnige dingen heeft bedacht en vooral gezegd, kwam zij op het lumineuze idee dat Nederlanders maar een moestuin moeten nemen als aanvullende pensioen! Volgens Klijnsma behouden we in de toekomst een fatsoenlijk pensioen, maar moeten we ons ook niet rijk rekenen. ‘Ik raad mensen wel aan om ook naar andere vormen van oudedagsvoorziening te kijken’, zegt de bewindsvrouw. ‘Ik ken mensen met een moestuin, dat levert veel groente en fruit op. Of een eigen huis. Als de hypotheek is afbetaald kun je prima van de AOW leven’. Natuurlijk had de ‘gossie possie jemig de pemig’ PvdA salonsocialiste niet gerekend op het destructiebedrijf Rutte IV onder leiding van D’66.

Statushouders op de golfbaan
Tja, jullie zullen er ongetwijfeld wel iets van mee hebben gekregen dat gepensioneerden in Nederland door Rutte’s Kabinetten voor de zoveelste keer in de steek worden gelaten. Het zijn dus niet alleen toeslagenouders of Groningers die keer op keer belazerd worden, maar ook een grote groep van de 3,5 miljoen ouderen die onder het bestaansminimum uit dreigen te komen. De gemiddelde NPO-kijker denkt, hoe handig door NPO66 ‘geframed’, dat ouderen dagelijks op de golfbaan staan, met hun bootje over de Nederlandse binnenwateren varen of op hun elektrische fiets, vrolijk van terras naar terras fietsen en flaneren. De werkelijkheid is voor velen ouderen helaas toch heel anders. Een statushouder van 66 jaar, die nog nooit iets heeft bijgedragen heeft straks een hogere uitkering dan een Nederlander met alleen AOW.

Van volkstuin naar volkszanger
Door loskoppeling van de AOW-uitkering aan het minimumloon, wat door Rutte IV met 7,5% verhoogd wordt, dreigen 1 miljoen ouderen, ook die met een klein aanvullend pensioentje, in armoede te vervallen. Om nog maar te zwijgen over de stijgende inflatie en de daardoor, leg eens uit, stijgende huurprijzen en megahoge energiekosten. Maar ja, Siegfried Kaags Kabinet zal denken, niet meer productief dus zoek het maar uit of neem een pil en ga dood! De AOW wordt straks nog gefiscaliseerd, de pensioenpot van ‘1900 miljard’ overgeheveld naar de EU en de volkstuintjes gaan het als aanvullende pensioen dankzij de klimaathysterie van Robbie Jetten ook niet meer worden en wat moet je dan. Ed Bok(t) dacht, helemaal nadat hij in het blad Privé had gezien hoe onze artiesten wonen, ga dan voor een carrière als ‘volkszanger’.

Aangerand door Angela Groothuizen
De makkelijkste opstap is natuurlijk meedoen aan een talentenjacht. Maar ja, voor senioren ben je dan toch aangewezen op The Voice. Tsja en daar zit het ons als gepensioneerden die zanger willen worden om aan de armoede te ontsnappen ook al tegen. Even nog dacht ik, yes, ik ga ervoor en knal alle stoelen in één keer om met het hip-hop nummer ‘Candy Shop’ van Curtis James Jackson, beter bekend als hiphopartiest 50 Cent. Ik zag het al helemaal voor mij dat Ilse de Lange uit haar plaat gaat en vraagt; hoe oud ben je en waar kom je vandaan en ik antwoord; ik kom uit Ermelo, Ilse hysterisch roept, Yeah Almelooo, want daar komt zij vandaan en ik uit Ermeloooooo. Maar goed, ik doe wel mee, alles voor een rijke carrière als artiest. Maar na wat ik gelezen heb over The Voice lijkt het mij veiliger die te laten schieten. Of je wilt graag aangerand worden door Ilse of nog erger door Angela Groothuizen. Neen lieve lezers, Ed Bok(t) kiest dan toch maar voor een krantenwijk als aanvullend pensioentje!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen