Column: EdBokt over de escapades van de bewindslieden uit Rutte IV

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column: EdBokt over de escapades van de bewindslieden uit Rutte IV.

Opleiding 5.000 handhavers
Tja lieve lezers, de december feestdagen met ‘lichtjesfeest’, zoals kerst vanuit de Woke gedachte genoemd moet gaan worden, en de jaarwisseling liggen weer achter ons. Ed Bok(t) hoopt dat jullie alle vingers nog hebben of hebben jullie niet toevallig toch stiekem vuurwerk afgestoken? Stiekem kon je het overigens niet noemen, het leek in veel plaatsen wel oorlog. Vuurwerkhandelaren over de grens deden goeden zaken ‘overheidsfalen in optima forma! Het had geen prioriteit en er waren geen manschappen’, of moet ik zeggen mensschappen bij de politie voor handhaving was door de chef van de politie al aangekondigd! Een zoveelste bewijs dat de (R)overheid maar wat roept, maar dat het woord handhaving onderhand wel in het woordenboek van de politie geschrapt kan worden. Of wacht, neen, onze Hugo de Jonge heeft geregeld dat er behalve het opleiden van 5.000 Boa’s ook 34,5 miljoen euro per maand wordt vrijgemaakt voor handhaving van de Coronaregels voor burgers en ondernemers!

Aardbeving op de schaal van Rutte
Vanaf maandag 10 januari hebben we weer een regering nadat er een ‘foto’ op het bordes is gemaakt met de Koning, zonder Queen Kaq en weer met de schoenen van Hugo de Jonge. Tja, beste lezers, vaste volgers van Ed Bok(t) zal het niet vreemd in de oren klinken dat hij er weinig vertrouwen in heeft. We hebben dezelfde politieke kliek, op een paar nieuwe na die door Rutte voor lippendiensten zijn beloond of nog even snel lid van D’66 zijn geworden die er de afgelopen regeerperiode een bende van gemaakt hebben. Nieuw elan, ook zo’n woord, en we hebben er zin aan en gaan hard werken het vertrouwen van burgers terug te krijgen. Nog niet beëdigd en de eerste faal was al een feit. We gaan twee keer zoveel gas oppompen dan was afgesproken. Wat de reden ook kan zijn, je maakt in ieder geval weer overduidelijk dat burgers er niet toe doen! Er liggen nog ruim 30.000 schadeclaims die niet zijn behandeld, en slechts 8% van de te verstevigen huizen zijn aardbevingsproof op de schaal van Mark Rutte die overigens miljoenen advocaatkosten inzet om onder schadevergoedingen uit te komen.

Imelda Marcos naar ABC eilanden
Tsja beste lezers, over de escapades van de bewindslieden uit Rutte IV komt jullie columnist de komende weken vast wel terug. Hetzij wanneer ze ‘af moeten treden’, of nog erger in een heerlijk Story schandaal belanden, met als kandidaat D’66 ‘vreemdganger’ Franc Weerwind. Het zijn politiek gezien natuurlijk mooie tijden en voor ‘columnisten’ een bron van inspiratie en inkomsten. Ben ook reuze benieuwd hoe het Corona Schouten zal vergaan met haar klus ‘armoedebeleid’. Wie weet krijgt ze ‘christelijke wroeging’ als zij de armoede ziet waar zij medeverantwoordelijk voor is. Ook benieuwd naar Alexandra van Huffelen die vanwege haar verzameling schoenen en peperdure kleding toen zij wethouder was in Rotterdam de bijnaam had Imelda Marcos en weggepromoveerd naar Koninkrijksrelaties en digitalisering, je toeslagenaffaire ouders zegt te gaan missen en dan de shitzooi overdragen aan een andere politieke kneus VVD-coryfee Aukje de Vries. Het kan dus nog erger voor de ouders!

Soep eten in je blote kont
Maar waar Ed Bok(t) toch het meest naar uitkijkt, of beter gezegd erg tegenop ziet, is wat de ‘conferenciers’ van het Kabinet, Mark Rutte en opvolger van Hugo de Jonge ‘Ernst Kuipers’ ons gaan zeggen. Gezien de bewust gelekte wensen van enkele OMT-leden en wat ‘Dracula’ Marion Koopmans de ether in slingerde, verwacht ik daar voor burgers en ondernemers niet veel goeds, zelfs niet voor essentiële winkels als Jamin en Gall & Gall. Burgers worden min of meer gedwongen boosters te nemen die nog gaan komen en veel ondernemers zullen, uit armoede en lijfsbehoud straks blij zijn open te kunnen als 2G plus winkels. Ed Bok(t) vreest dus dat er straks, net als badpakkendagen voor mensen die zich schamen voor hun bloot zijn, in de sauna misschien wel speciale dagen komen in restaurants voor mensen wiens groene vinkje verlopen is. Ik hoop trouwens niet dat het samen gaat vallen want ‘soep’ opgediend krijgen in je blootje door een ‘onervaren’ bediende lijkt mij niet echt geweldig, jullie wel??

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen