Column: EdBokt over komende gemeenteraadsverkiezingen: ‘Stem SGP!’

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column: EdBokt over komende gemeenteraadsverkiezingen: ‘Stem SGP!’

Een vierkant blokje over
Tja lieve lezers, jullie columnist had een paar beroerde nachten waar dromen nachtmerries leken te worden. Ik droomde dinsdagnacht van een spel waar je vormpjes van hout in een houten doos met gaten moest stoppen. Jullie weten wel, zo’n spel voor baby’s en kleuters. Nou, jullie Ed Bok(t) kwam er niet uit en had bovendien telkens een blokje, soms een rondje, vierkantje of een driehoekje over. Het achterlijke spel kwam maar niet uit mijn hoofd en ook de irritatie over dat ‘blokje’ wat ik steeds overhield werd maar erger. Ik stond dus gebroken op en tja, dan probeer je ook nog te duiden waar die droom vandaan moet zijn gekomen.

Demissionair regeren
Oké, van de bijna twee jaar Covid-19 ellende wordt zelfs een ras optimist terneergeslagen. Wat te denken van het nieuws over de tienduizenden slachtoffers van de toeslagenaffaire die door de Overheid vermorzeld zijn en wiens leven en toekomst kapot gemaakt is, of over de vele slachtoffers van de aardbevingsschade in Groningen die nog steeds niet geholpen zijn! Over de vele beloftes die zijn gedaan, maar die door politieke onkunde en onwil loze woorden bleken, het gelieg en gedraai, het slechte- of selectieve geheugen van Mark Rutte, een demissionair Kabinet dat gewoon blijft regeren, de Lockdowns en maatregelen vanwege Covid, steeds weer je eigen beleid tegenspreken, mensen angst aanpraten, tweespalt zaaien. Daar wordt Ed Bok(t) in ieder geval niet vrolijk van met als gevolg dus een slechte nachtrust!

De weg kwijt
Het ging een nacht goed, maar afgelopen nacht was het weer raak. Ik kwam maar niet thuis, wist de weg niet meer en zag ook niemand aan wie ik het kon vragen. Ik dwaalde uren rond, geen taxi te krijgen en doordat mijn QR groene vinkje verlopen was kon ik ook niet met het openbaar vervoer. Teneinde raad wilde ik ’thuis’ bellen toen mijn telefoon tot overmaat van ramp geen nummers meer in het geheugen bleek te hebben. Nat van het angstzweet schrok ik wakker, zocht het toilet en zag zo dat ik gelukkig thuis was. Ik ben weer in slaap gesukkeld waarna mijn droom een onverwacht positieve wending kreeg. Ik droomde namelijk dat onze Koning Willem Alexander zijn speedboot, zijn vakantiewoningen, paleizen en kunstschatten van de Oranjes verkocht had. Met de opbrengst betaalde hij wat militairen waarmee hij een staatsgreep pleegde en het Kabinet Rutte IV afzetten om zo zijn onderdanen te beschermen.

Dromen zijn bedrog
Tja, lieve lezers Marco Borsato zong het al; ‘Dromen zijn bedrog’, en hij kan het weten want ik las dat diezelfde Koning volgende week de onbenullen van Rutte IV wel gaat installeren en er ook nog mee op de foto gaat. Daar sta je dan Majesteit naast Dilan Yesilgöz, de VVD-kakelkip van Turkse afkomst, een verse kakelkip dat wel, die Justitie en Veiligheid moet gaat doen. O my God! Hoop dat de Koning niet te dicht bij de schoenen van Hugo gaat staan, de Minister van VWS Misère die straks in zijn nieuwe job alleenstaande ouderen in een te grote woning angst aan gaat praten en met zijn hoorspel gebaartjes duidelijk maakt dat het echt moet, van je vertrouwde veilige plekje naar een boosterwoningkje en jouw huis naar een statushouder.

Winkels zondags gesloten
Het is in Den Haag niet wat je kunt, maar wie je kent en wie je bent, zie roze Robbie Jette naar Klimaat en Queen Kak Minister van Financiën, die alleen verstand heeft van geld uitdelen aan de verkeerde mensen! O ja en dan is er ook nog de niet WEF-kenner Carola Schouten die Minister van Armoedebeleid wordt. Nou die zal het druk krijgen. Het worden, vreest Ed Bok(t) met dit kabinet voor veel Nederlanders slapeloze nachten. Tja, en als onze Koning ze niet wegstuurt, moeten wij kiezers het maar doen. Een goed begin en signaal is dat we bij de komende Gemeenteraadsverkiezingen massaal op de SGP stemmen. De enige nog ‘rechtschapen’ politieke partij met normen, waarden en principes. Oké, vrouwenquota’s zullen niet gehaald gaan worden, maar of dat met de vrouwelijke ministers uit de Kabinetten Rutte nou zo’n gemis is? De datingsite ‘second love’ zal geen reclame meer mogen maken en de winkels zullen zondags weer gesloten zijn. Maar ach, beter alleen zondags dan weken door een Lockdown! Ed Bokt) geeft zijn trouwe lezers dus een stemadvies en zegt; stem SGP!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen