Column: EdBokt over zijn obsessie voor Vera’s

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column: EdBokt over zijn obsessie voor Vera.

Zwabberen in de achtbaan 
Lieve lezers, ik voel mij als columnist min of meer verplicht met jullie te delen dat Ed Bok(t) momenteel toch wel erg met Vera in zijn hoofd zit! ‘Verliefd Ed Bok(t)?’, hoor ik jullie stiekem denken! Nou, neen, alhoewel mijn antwoord eigenlijk ja moet zijn. ‘Ja nog steeds’ om eerlijk te zijn, maar dus niet op Vera. ‘Pffttt nou Ed Bok(t) je bent weer lekker ‘cryptisch’ bezig zeg, vertel, vertel’, zou Bert Visscher één van mijn favoriete cabaretiers zeggen! Oké, het zit zo! Het leven voelt voor mij en waarschijnlijk voor velen van ons de laatste weken, misschien maanden of de laatste twee jaar aan als een ‘rollercoaster’, een ‘emotionele achtbaan’ door de Corona! Door het angstige gevoel wat je krijgt door het gebrek aan duidelijkheid, aan juiste cijfers, gebrek aan openheid, door het niet beantwoorden van WOB verzoeken. Onzekerheid door de vele elkaar vaak weer ‘tegensprekende’ meningen van virologen, immunologen, het RIVM en natuurlijk door al de zogenaamde deskundigen aan al die talkshowtafels. Om nog maar te zwijgen over het zwabberbeleid van onze demissionaire MP Mark Rutte en Hugo de Jonge!

We’ll Meet again
Miljonair en partytijger Ab ‘rode wijn’ Osterhuis ‘viroloog- en infectieziekten deskundige’, Ernst Kuipers, naast lid van de Raad van bestuur van het Erasmus MC ook voorzitter van landelijke acute zorg of Diederik Gommers, naast intensivist academicus aan het Erasmus MC Rotterdam ook voorzitter van de Nederlandse vereniging voor Intensive Care! Ik weet niet hoe het jullie vergaat maar ik kan die koppen zo onderhand niet meer zien, laat staan horen. En denkend aan die rollercoaster kwam ik op Vera, Danny Vera dan wel te verstaan! Zondag kwam daar nog een tweede Vera bij toen ik bij mijn favoriete restaurant de lunch gebruikte omdat het diner door die prutsers in Den Haag weer onmogelijk was gemaakt. Ik hoorde de gastvrouw bij ons afscheid, ze zong het niet echt maar haar ogen verraadden dat ze het wilde, zingen; We’ll Meet Again, Don’t know where, Don’t know when, But I know We’ll meet again some sunny day. De grootste hit van Vera Lynn, Britse zangeres die in de tweede wereldoorlog het liefje van de troepen was! Of er voor Horecaondernemers zoals die van mijn favoriete restaurantje ooit nog een sunny day komt? Laten we het, net als al die soldaten die de oorlog in gingen en waar Vera Lynn zo hoopvol voor zong maar hopen!

Gekkenhuis van Den Haag
Van Danny Vera en Vera Lynn kwam ik, ja lieve lezers Vera werd onderhand een ‘obsessie’, bij mijn derde Vera die momenteel in mijn hoofd spookt. Al moet ik erbij zeggen dat ‘Vera’ haar artiestennaam is. Feitelijk heet ze Firouz Alida Chaouqui, maar dat past niet meer bij haar, te inclusief en divers! Deze Vera Bergkamp, en neen lezers ze is helaas dus ook geen familie van Dennis Bergkamp, spande als Kamervoorzitter’ van de Tweede kamer de kroon. Ed Bok(t) heeft nog nooit zo’n slechte, irritante, vooringenomen en ‘partijdige’ voorzitter van de Kamer gezien dan dit exemplaar. Vera Bergkamp, die door achterkamertjes en ‘politiek’ handjeklap tussen Mark Rutte, die iets moest teruggeven aan Queen Kaag, de functie kreeg en daarmee de beste kandidaat, Martin Bosma elimineerde. Met Anouchka van Miltenburg, VVD Kamervoorzitter die aanstellerig en jankend de Kamer uitliep, nadat zij kritiek kreeg op haar functioneren van CDA-leider Buma die vond dat zij het debat een haar welgevallige richting opstuurde kon er wat van, maar Vera!!!

‘Dank u, dank u, dank u, dank u’
Tenenkrommend en democratieonwaardig zou Ed Bok(t) het willen noemen. Seingebaren naar Vak K, stiekem papieren wegmoffelen en constant haar niet welgevallige sprekers aan de ‘interruptiemicrofoon’ het woord ontnemen, ‘Dank u, dank u, dank u, dank u’ roepen, met andere woorden; kappen of zelfs de microfoon dichtzetten. Het kan met de vrijheid van meningsuiting in het huis van de democratie gezien nog erger. Want Diva Vera zette enkele collega-Kamerleden behoorlijk en ondemocratisch te Kakke door het gebruik van een bestaand woord, dat in het debat wel een ‘nare bijklank’ had, simpelweg te verbieden en haar collega in de Eerste kamer deed het daarna ook. Tsja, het kan blijkbaar allemaal in het gekkenhuis van den Haag! Maar jullie snappen natuurlijk wel dat Ed Bok(t) inmiddels klaar is met alle Vera’s en zegt ‘Dank u, dank u, dank u, dank u!’

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen