Column: EdBokt over dat het er niet echt gezelliger op wordt in Nederland

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column: EdBokt over dat het er niet echt gezelliger op wordt in Nederland.

Het is stil aan de overkant
Tja lieve lezers, het wordt er met de strijd tegen Covid-19 allemaal niet echt gezelliger op in Nederland en dan druk ik mij nog zachtjes uit. ‘Familiebanden en vriendschappen’ staan op het spel of staan ter discussie. En dat gaat nog erger worden, zo vreest jullie columnist in deze column met, zoals jullie dat gewend zijn een ‘grappig’, ‘cynisch’ doch ‘kritisch ondertoontje’! Nu vragen jullie jezelf natuurlijk af, en terecht, waar ik dat op baseer? Nou, ik meet dit af aan mijn WhatsApp verkeer. Ow, hoor ik jullie denken; leg eens uit! Tja, kreeg ik eerder dagelijks grappige filmpjes of foto’s opgestuurd waar ik in veel gevallen vreselijk om moest lachen die ik vervolgens dus ook weer direct doorstuurde…, het is nu al wekenlang stil! Zelfs mijn goede vrienden die er zoveel stuurden dat ze niet meer wisten dubbele gestuurd te hebben sturen niet meer. Tsja, als ik de enige ben die dat heeft, ligt dat aan mijn populariteit en dat geeft te denken! Maar stel dat dit niet zo is dan is de conclusie dat er door al dat geouwehoer op TV, Twitter en andere social media over Corona niets meer te lachen valt en de ‘angst’ regeert!

Hé Biertje
Je weet onderhand ook niet meer wie en wat je moet geloven. Mark Rutte gelooft niemand meer. Er is na 8 maanden oeverloos geouweneel nog steeds geen regering dat ons land uit de crisis kan halen. En de vreselijke (s)linkse plannen voor een akkoord, waar je zeker niet vrolijk van wordt, liggen ter inzage in een eerste klas NS-coupe. En als demissionair Minister Hugo de Jonge, die eerst zegt dat vaccinatie ‘nooit verplicht’ zal worden, dat het vrijwillig is en niet stiekem toch verplicht, het Kabinet daar zelfs voor zal gaan liggen, over ‘2G’ plannen begint, maakt dat de politiek er niet geloofwaardiger op. En waar ‘burgers’ dan verwachten dat ‘objectieve media’, als NPO en RTL4 daar ‘kritisch en grondig’ induiken, streep dan het woordje objectief maar door. Rest onzekerheid over wat er gaat of staat te gebeuren, zeker als je beelden langs ziet komen uit ‘Oostenrijk’ waar polizei ‘controle’ houdt, Bondskanselier Alexander Schallenberg een totale Lockdown afkondigt en per februari 2022 een landelijke ‘vaccinatieplicht’. Tsja dat gaat nog veel verder dan 2G, best een beangstigende gedachte! Het zal op de skipistes iig stil en wit blijven en er klinkt in de skihut zeker geen; ‘Hé Biertje!’.

Akwasi aan tafel OP1
Tja, als volledig gevaccineerde doch kritische columnist word ik van de ‘tweedeling’ in de samenleving niet echt vrolijk. Moeten we allemaal, inclusief kinderen ‘boostershots’ nemen wanneer de Corona check app vanwege een verlopen werking geen groen vinkje meer geeft en hoe lang is die werkzaam! Kom je straks voor een keuze te staan, prikken of stikken als 3G; Gevaccineerd, Gezond en hersteld van Covid of Getest en geen Covid komt te vervallen en 2G met een verlopen App ook niets meer waard is. Gaan we Oostenrijk achterna, want als Hugo de Jonge straks zegt: ‘Dat gaan wij niet doen’, dan zegt Ed Bok(t): ‘Kun je rekenen, reken er dan maar op!’. Maar valt er dan helemaal niets meer lachen bij een G3, 2 of 1? Tja, even dacht ik dat Charles Groenhuijsen bij OP1 een leuk mopje ging vertellen maar die maakte een NPO66 statement en zei: ‘Mensen die andere bedreigen of daartoe oproepen zijn niet meer welkom bij een OP1 tafel’, het is maar gezegd! Daarbij refererend aan een clash in de Kamer tussen FVD en D66! Groenhuijsen vergat zeker OP1 gast Akwasi, het is maar gezegd!

Nederland een Gaaf landje
Ik wil in mijn column dan toch proberen de G in een ander daglicht te stellen en een vrolijk klein lichtje in deze humorloze tijd van duisternis te zijn! Dus niet de G van Ganzenpoep, of van Groepsbelediging, Grapperhaus, Galbulten, Galbeker, Galeislaaf, Gedverderrie, Gordon, Gedverderrie, Geitenkaas, Groene Kool, Groene kaas, Gedverderrie of Groninger koek, en zelfs niet met een 2G woord als Gelderse Gekookte worst of Gebraden Gehakt. Neen lieve lezers we gaan helemaal voor; Gaaf, Galajurk, Galaconcert, G-Spot. Al vrees ik dat aan Mark Rutte te moeten gaan uitleggen, voor Gabberhouse, Gangbang, Ganzendons, Groentesoep, Ganzenlever en voor Groepsseks. Of dat laatste op 1,5 meter en met een mondkapje voor gaat werken, ik betwijfel het. Maar we gaan ervoor, want Nederland is en blijft toch een Gaaf landje en lieve lezers, dus niet vergeten een leuk WhatsApp berichtje naar elkaar te sturen!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden